Fudbal

Vide put do opstanka bez baraža

Dvije vezane utakmice pred svojim navijačima prilika su za Rudar da pobjegne iz opasne zone. Ukoliko Pljevljaci danas savladaju Petrovac, a za vikend i Budućnost, u svakoj varijanti uploviće u mirnu luku uoči posljednjeg kola i gostovanja Iskri.

To je matematika, ali stvari treba riješiti na terenu, gdje izabranike Nenada Vukčevića čeka neuporedivo teži posao da izbjegnu baraž.

“Znamo kakav je put do opstanka, ali spremni smo da damo sve od sebe kako bismo izbjegli baraž. Imamo dvije vezane utakmice kod kuće i za nas su pobjede imperativ. Ipak, idemo redom. Fokusirani smo na Petrovac”, rekao je kapiten Milija Golubović, koji nastavlja:

“Pred nama je težak meč jer je i protivnik doveo u pitanje ostanak u ligi. Petrovac je dobra ekipa koja nas je pobjeđivala ove sezone. Ali, nadam se da ćemo biti bolji u trenutku kada meč ima veliku težinu. Svi momci su spremni da izvuku maksimum. Uz pravi pristup, vjerujem da će to biti dovoljno za rezultat koji želimo”, poručio je vezista prvoligaša sa sjevera.

Rudar pritiskaju fmansijski problemi, fudbalerima i stručnom štabu kasni plata, ali niko iz ekipe o tome ne priča.

“Teška je situacija u klubu, nema novca, ali hoćemo da se borimo i ostavimo Rudar u eliti. To nam otežava planove, ali očekujemo da se problem riješi. Bez obzira na sve, igrači se drže zajedno i odlučni su u namjeri da pruže maksimum kako bismo ostvarili cilj”, ističe Golubović.

Ključni meč

Petrovac je donedavno sanjao evropske snove, a sada želi da pobjegne od košmara zvanog baraž za opstanak. Da bi u tome uspio, ne smije da izgubi u Pljevljima.

“Ovo je sigurno najvažniji meč ove polusezone, iako nij esmo želj eli da tako bude, već da ovo budu mečevi koji će odlučivati o nečemu višem. Međutim, sami smo krivi što smo došli u takvu situaciju, bukvalno smo sve upropastili lošim igrama u prethodnih mjesec, tako da želimo ovom utakmicom da se iskupimo za sve i da ipak mirno privedemo sezonu kraju. Mislim da imamo kvalitet za to”, kazao je golman Stefan Popović.

“Nebo-plavi” će protiv Rudara nastupiti bez Benjamina Kacićai Jovana Vučinića.

“Očekuje nas težak protivnik, koji je u dobroj formi, ne gubi na svom terenu, igra dosta tvrdo, sa odličnim Đalovićem koji pravi razliku naprijed. Međutim, i mi smo malo digli formu i samopouzdanje u posljednja dva meca, bili dosta tvrđi nego do sada ove poiusezone, tako da na tome baziramo optimizam da ćemo se iz Pljevalja vratiti sa dobrim rezultatom”, dodao je Popović.

Send this to a friend