Fudbal CFL

Za novi iskorak ka opstanku

Titograd je u prošlom kolu savladao Petrovac i kada je bilo najteže prekinuo lošu seriju. “Romantičari” su uspjeli da izbjegnu ,,fenjer”, a sada će pokušati da se dodatno primaknu sigurnoj zoni, kako bi sačuvali nadu za opstanak.

Međutim, Titograd će danas imati mnogo teži zadatak na Stari aerodrom stiže Iskra, koja je vezala pet utakmica bez poraza i dobrim otvaranjem polusezone ponovo došla blizu evropske zone. Mečevi ova dva tima obično donose dosta neizvjesnosti, a svima u taboru domaćina jasno da je da uloga favorita pripada Iskri. Ali i pored toga sa dosta optimizma očekuju duel, koji može da im donese mnogo.

“Pred nama je težak meč i svakako protivnik koji je u usponu forme, što potvrđuju rezultati. Ali nakon serije slabih rezultata i mi smo dokazali da smo u usponu forme, tako da se nadam da velikom željom možemo do povoljnog ishoda u utakmici koja može biti od izuzetnog značaja”, kazao je Žarko Popović, vezista Titograda.

Tim sa Starog aerodroma ostvario je važnu pobjedu protiv Petrovca, a novim trijumfom dodatno bi uvećao prednost u odnosu na ,,fenjeraša i istovremeno mogao da uđe u borbu za opstanak bez baraža…

“Svaka utakmica je bitna, svaki bod je dragocjen, ali ova može mnogo toga da nam donese, jer bi u slučaju pobjede napravili bitan korak i mogućnost da odemo Petrovcu na osam bodova razlike”, naglasio je Popović.

Nastaviti niz

Fudbaleri Iskre će danas sa neskrivenim optimizmom polagati novi ispit kako bi proljećni indeks popunili još jednim ili sa tri boda i tako se makar za korak primakli kraju drugog prvenstvenog semestra tačnije onoj poziciji na tabeli koja garantuje plasman na evropsku scenu. Ako je suditi na osnovu dosadašnjeg učinka Iskre za izabranike Aleksandra Nedovića na terenu kampa FSCG neće biti nerješivih problema, štaviše popularni ,,serdari očekuju siguran trijumf protiv Titograda koji je trenutno u opasnoj zoni.

“Svjesni smo nezahvalne uloge favorita na papiru ali nas ni u kom slučaju ta činjenica ne smije zavarati i opustiti jer to treba opravdati i na zelenom tepihu. Dobro su nam ostale u sjećanju neke utakmice koje smo olako shvatili jer je navodno protivnik bio slabiji po kvalitetu. Takve lekcije smo dobro savladali pa ćemo se fokusirati na kolektivnu igru sa brzim kontrama i terenskom dominacijom i naravno, koliko to bude moguće, na naše realizatorske sposobnosti u njihovom šesnaestercu”, oprezan je iskusni Ivan Vuković.

Napadač Iskre ističe da domaćin ima solidan igrački potencijal i da ne zaslužuje mjesto na začelju nego koju stepenicu više.

“Pobjeda jeste imperativ, ali do nje ovoga puta treba doći maksimalnim zalaganjem uz punu koncentraciju svih 90 minuta. Samo na taj način možemo nastaviti kontinuitet odličnih izdanja i seriju pozitivnih rezultata”, dodao je Vuković.

Trener Nedović neće moći da računa na povrijeđenog Boričića i ,,požutjelog” Maleševića dok su ostali kandidati za prvu jedanaestoricu spremni i u dobroj formi za današnji okršaj u Podgorici.

Susret je zakazan za 16 časova.

Send this to a friend