Fudbal

Zeta hoće pobjedu protiv Budućnosti

foto: cetinjskilist.com

Zeta se protiv Titograda izdigla iznad kadrovskih i rezultatskih problema (remi i poraz na startu polusezone) i osvojila prva tri proljećna boda.

“Brejk” u podgoričkom naselju Stari aerodrom dobiće dodatno na značaju ako se sruši još jedan rival iz glavnog grada, a najveći u državi – Budućnost.

“Čeka nas najveći test do sada, mnogo zahtjevan i težak rival. Budućnost je u igračkom i rezultatskom naletu, efikasna je, igra ozbiljan fudbal. Pred nama je veliki izazov, ali ne plašimo”, se poručio je trener “vukova” Dejan Roganović.

“Vjerujem u momke, siguran sam da će biti maksimalno koncentrisani da ostvare povoljan rezultat.”

A povoljan rezultat za prvog crnogorskog šampiona je…

“Pobjeda”, nadovezao se Roganović.

“Možemo do tri boda. Smatram da nas čeka dobra utakmica dva kvalitetna rivala, u kojoj će odlučiti detalji. Nadam se da će prevagnuti na našu stranu.”

“Plavi” na “Trešnjicu” stižu bez Božovića, Damjanovića i Krkotića, trojice u nizu iskusnih igrača.

“Oslabljeni su, ali doveli su tokom zime gotovo cijelu jednu postavu. Imamo i mi problema, neće igrati Nikola Krstović i Amel Tuzović, međutim, nema kukanja. Mlad smo tim, a i oni najmlađi su potvrdili da se može ozbiljno računati na njih, vidjećemo da li u kontinuitetu. Optimisti smo da će oni koji budu na terenu odgovoriti zadacima. Budućnost igra visoki presing, ali vidimo šansu i želimo da nametnemo naš stil. Nadam se da smo spremni na to”, dodao je Roganović, koji se na klupu Zećana vratio uoči nastavka sezone.

Zeta je na polusezoni zauzimala drugo mjesto, ali je remijem sa Rudarom i porazom od Iskre skliznula na četvrto. Pobjeda nad Titogradom dovela je na treću poziciju, danas bi mogla da se vrati tamo gdje je bila prije 20 dana ispred Budućnosti, a prva iza Sutjeske.

“Cilj nam je Evropa, ali idemo korak po korak. Sada smo usredsređeni samo na Budućnost. Vjerujem da ćemo dobro stajati na terenu i da možemo da preskočimo i tu prepreku”, kazao je Roganović.

Send this to a friend