Košarka

Biće još pojačanja

foto: Mornar/Media Pro

Dovođenjem tri univerzitetske zvijezde američke NCAA košarke, Separda, Keringtona i Spajta, Mornar je najavio velike ambicije za narednu sezonu.

Ali, tu neće stati, posao na tržištu igrača nije završen. Do danas, pored trojice novajlija, Barani su produžili ugovore sa četvoricom važnih igrača iz prethodne šampionske sezone Vranješom, Mićovićem, Lukovićem i Vujoševićem.

Očekuje se da i ostali domaći igrači koj i su ugradili doprinos u osvajanju domaće titule i plasmanu u polufinale ABA lige dobiju nove ugovore narednih dana tu se nećemo zaustaviti. Najveći dio posla što se tiče dovođenja igrača je odrađen, ali mozaik tima još nije sklopljen.

“Imamo zacrtane ambicije, da budemo konkurentni na svim frontovima, borimo se za pobjede u Evrokupu. Pratimo tržište, analiziramo mnogo kvalitetnih igrača i bićemo spremni da narednih dana ili sedmica reagujemo”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Najavljen je sistem brze napadačke košarke u stilu NBA šampiona Golden Stejta, po čemu će Mornar biti jedinstven u regionu.

“Takva košarka privlači publiku, ali vole je i sami igrači. Želimo tu ,,magiju pod obručima, da se po tome Mornar prepoznaje. I prošle sezone se igralo slično, žestoka odbrana iz koje su polazili brzi napadi, uz kvalitetan šut sa distance. Zelja je da stilom napravimo korak dalje”, objasnio je Pavićević.

Već za dvije do tri sedmice Mornar će započeti pripreme za narednu sezonu. Tim očekuje niz kvalitetnih nastupa na pripremnim turnirima poput onog u Francuskoj krajem avgusta, koji će okupiti najbolje francuske timove.

Mornar će nastupati i u Super kupu ABA krajem septembra, želja je da se prvi meč u regionalnom takmičenju, gostovanje Olimpiji posljednjeg vikenda u septembru, dočeka u top formi.

Send this to a friend