Košarka

Bitadze glavni kandidat za prestižnu nagradu Evrolige

foto: euroleague.net

Centar Budućnost Volija Goga Bitadze glavni je kandidat za nagradu “Rising star (“Zvijezda u usponu) Evrolige, a među konkurentima je i bek “plavih” Petar Popović, prenio je specijalizovani košarkaški sajt Eurohups.

Prema saznanjima tog sajta, Gruzin Bitadze je prvi kandidat za osvajanje nagrade uz Jorgosa Papajanisa, centra Panatinaikosa.

Ističe su da su skoro svi konkurenti ove sezone igrači na pozicijama pod obručem. Priznanje je važno, od 2005. godine dobijale su ga buduće velike zvijezde, poput Luke Dončića, Rudija Fernandeza, Danila Galinarija, Rikija Rubija i Bogdana Bogdanovića.

Bitadze ima učinak od 11,9 poena, 6,4 skoka i 2,7 blokada u prosjeku u Evroligi, na devet utakmica. Jovel Zosman iz Makabija ima učinak od 2,8 poena i 1,7 skokova po meču, ali uz vrhunski procenat šuta (57,6 procenata za dva, 39 procenata za tri poena).

Jorgos Papajanis u Panatinaikosu ima skor od 3,4 poena i 2,3 skoka po meču na 18 mečeva Evrolige.

Na listi kandidata je i Cetinjanin Petar Popović koji je na 17 mečeva ubacio devet trojki iz 17 pokušaja. Ističe se da je u dva navrata postigao po 12 poena za Budućnost Voli.

Laurinas Burutis iz Zalgirisa, visok 217 santimetara, u Evroligi ima učinak od 2,7 poena i 0,9 skokova po meču. Navodi se daje statistički učinak jasno na strani Bitadzea a da ga jedino na putu do nagrade može zaustaviti manji broj odigranih mečeva, jer je u Budućnost Voliju od kraja decembra.

Send this to a friend