Košarka

Budućnost čini sve da obezbijedi uslove za Evroligu

foto: KK Budućnost VOLI

Predsjednik Evrolige Đordi Bertomeu ponovio je da će Budućnost učiniti sve da ispuni uslove za nastup u elitnom takmičenju, kao i da će se u junu uraditi revizija prijava svih klubova učesnika.

Podgorički klub je mjesto u Evroligi izborio osvajanjem ABA lige.

“Budućnost će uraditi sve što treba da sredi halu, finansijske i ostale neophodne uslove. Imali smo nekoliko sastanaka sa klubom iz Podgorice i radi se na svemu što treba, pa mislim da će Budućnost igrati u Evroligi. Crvena zvezda ide u Evrokup shodno plasmanu u regionalnoj ABA ligi. Što se tiče Budućnosti, krajnji rok da ispuni uslove je kraj maja, a u junu će Evroliga i Evrokup uraditi reviziju svih prijava klubova, i provjeriti da li je ispoštovano sve što je potrebno, prije konačne odluke 6. jula”, rekao je Bertomeu.

Prvi čovjek Evrolige istakao je i da je završni turnir u Beogradu odlično organizovan.

“Prezadovoljan sam kako je protekao fajnal-for. Imali smo sjajnu saradnju sa gradom u kome svi vole košarku. Svi su bili spremni da nam pomognu, što je nešto fantastično. Fan zona na Kalemegdanu je bila fantastična da se putem nje upozna i turnir i grad. Nikada prije nismo imali slučaj da se u fan zonu ulazi po sat i po vremena kao sada na Kalemegdanu, što je samo dokaz koliko su svi uživali za vrijeme fajnal-fora”, kazao je Bertomeu.

Send this to a friend