Košarka

Budućnost na Mornar u polufinalu Super kupa

foto: aba-liga.com

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su Cibonu 96:90 u prvom kolu Super kupa ABA lige i u polufinalu ih čeka duel sa Mornarom koji je nadigrao Partizan 91:77.

Druga polovina treće i veći dio posljednje četvrtine bili su dobri periodi u igri našeg tima koji je na krilima Nikole Ivanovića uspio da nadoknadi dvocifren zaostatak u odnosu na zagrebački tim.

Naime posije prve četvrtine u kojoj su plavo-bijeli bili uspješniji, Cibona je u drugom periodu uspjela da se vrati u egal, a da u trećoj četvrtine stigne do velike prednosti.  Serijom 13:0 gosti su stigli do 12 poena viška, 59:47 u 25. minutu.

Ipak tada je na scenu stupio Nikola Ivanović koji je serijom trojki vratio podgorički tim u igru, a na kraju je presudio kvalitet i više raspoloženih igrača u redovima našeg šampiona.

Ivanović je meč završio sa 19 poena uz pet pogođenih trica i fenomenalan procenat od 55 odsto. 17 poena imao je odlični Danilo Nikolić, ali je po indeksu korisnosti bolji u plavo-bijelom timu bio Gordić koji je uz 16 poena imao i osam asistencija.

Barović je inače imao ubjedljivo najveći indeks 31, dao je 15 poena uhvatio 12 lopti i iznudio čak devet faulova rivala.

Kod Cibone 20 poena Novačića, 18 poena dodao je Melvin III.

Mornar je u meču punom preokreta pobijedio Partizan. Barani su u prvoj četvrtini imali 23:14, ali je Partizan preokrenuo. Već na poluvremenu imao je pet poena viška, a u trećoj četvrtini i plus 10.

Tim Mihaila Pavićevića krenuo je onda da pogađa trojke. Kada su promašivali hvatali su loptu u napadu, pa su vrlo brzo ponovo stigli do prednosti, jer su nakon 30 minuta imali +7. Na kraju su rutinski priveli meč kraju.

Barani su ubacili fenomenalnih 16 trojki iz 33 šuta, a Nidam je ubacio 22 poena. 18 je dodao Mićović, 17 Vranješ, 13 Šeperd, 11 Ros. Kod Partizana 14 poena Marinkovića.

Polufinala Super kupa su u petak.

 

Send this to a friend