Košarka Zakazana skupština regionalnog takmičenja

Dan odluke za ABA 27. maj

foto: KK Budućnost

Predstavnici klubova ABA lige će 27. maja, na skupštini takmičenja, donijeti definitivnu odluku o eventualnom nastavku aktuelne sezone, piše Pobjeda.

Odlučeno je, da skupština bude organizovana putem video konferencije, kao i u slučaju prethodnog sastanka predsjednika klubova, koji je održan krajem aprila.

Skupština regionalnog takmičenja tako će biti organizovana tri dana nakon što Evroliga bude donijela definitivnu odluku o epilogu svoje sezone. ABA klubovi su u utorak dobili zvaničan dokument kojim je zakazana sjednica.

Stav crnogorskih ABA ligaša je jasan – i Budućnost Voli i Mornar žele da sezona dobije epilog na terenu, na fajnal-foru ili u plej-ofu.

U slučaju da klubovi većinski budu za nastavak sezone, strani igrači bi oko 1. juna mogli da dođu u zemlje svojih timova. Nakon dvije sedmice u karan tinu, imali bi priliku za dvije sedmice timskih treninga.

Tako su potencijalni termini za završnicu ABA lige mogli biti ili u sedmici od 29. juna do 5. jula, ili, što je manje vjerovatno, u posljednjoj sedmici jula.

U regionalnoj košarkaškoj javnosti sve više se spekuliše, da će beogradski ABA ligaši pokušati da ,,eskiviraju održavanje fajnal-fora ABA, posebno ako Partizan dobije priliku da kao domaćin završnice Evrokupa izbori Evroligu.

Budućnost Voli je u utorak prvi put nakon skoro dva mjeseca imala priliku da trenira u svom domu, Sportskom centru Morača po programu individualnog rada za 12 prvotimaca.

Svi igrači “plavih” pokazali su izuzetan entuzijazam u radu kako oni koji su u Podgorici, tako i Amerikanci koji u domovini rade individualno na kondiciji.
Crnogorski šampion, drugoplasirana ekipa regularnog dijela ABA lige, ima samo jednu želju da se ovog ljeta na terenu bori za drugu ABA titulu u istoriji.

Tags
Send this to a friend