Košarka ABA liga

Draženov dom spreman za mornarski ples

Na krilima nevjerovatne pobjede na Kanarskim ostrvima ekspedicija Mornara produžila je za Zagreb, gdje je sada očekuju novi izazovi u ABA ligi. Biće ovo još jedan meč u koji izabranici Mihaila Pavićevića ulaze kao apsolutni favoriti. Sa šest pobjeda u nizu, a naročito posljednjom, “mornari” su jasno pokazali kakav kvalitet posjeduju. Međutim, u dvorani “Dražen Petrović” protiv Cibone (večeras, subota, 20h) biće potreban maksimalni fokus. Pobjeda protiv Gran Kanarije mora biti zaboravljena kako bi se srušili “vukovi”.

Cibona ne blista ove sezone u 11 utakmica upisali su svega tri pobjede, a u nizu su od dva poraza u regionalnom takmičenju.

“Cibona je na početku ove se;S zone bila ekipa koja je tek stvarag na i koja je tražila sebe, sada je to druga, uigrana i pojačana ekipa. Sigurno nas čeka teška utakmica, kao što je, uostalom, svako gostovanje u ABA ligi. Moramo biti koncentrisani sve vrijeme. Poštujemo ekipu Cibone. Da ne govorimo o njenoj tradiciji…” jasno je poručio Pavićević u najavi meča.

Prvi ovosezonski duel ovih ekipa u “Topolici” Mornar je riješio u svoju korist više nego ubjedljivo 109:68. Od tada se zagrebačka ekipa pojačala stigli su Skoti Rejnolds, Damir Markota i Darko Planinić, koji će svakako doprinijeti svojim iskustvom.

Sa druge strane, Mornar želi da ostane na prvom mjestu. “Ponos Bara” nakon 13 odigranih utakmica ima 11 pobjeda i dva poraza i već sada krupnim koracima grabi ka osiguravanju mjesta koje vodi u plej-of.

“Shvatićemo ovu utakmicu kao da je u pitanju plej-of. U borbi za plej-of nama je sada svaka utakmica ključna. U drugom dijelu sezone svaki kiks je teže ispraviti. Za sada idemo po planu i nadam se da ćemo i za ovu utakmicu biti na nivou što se tiče i spremnosti i shvatanja ozbiljnosti meča”, poentirao je Mihailo Pavićević.

Najefikasniji u prvoj pomenutoj utakmici bio je Marko Jeremić. Sjajni bek, kao i cijela ekipa, iz meča u
meč igra sve bolje i sigurnije. A, pred gostovanje u prijestonici Hrvatske imao je samo jednu poruku da nastavimo niz.

“Biće ovo mnogo teža utakmica od one koju smo odigrali u našoj dvorani u prvom dijelu šampionata, ali mi smo opet u seriji, dobili smo pet posljednjih utakmica u ABA ligi i Evrokupu i imamo namjeru da taj niz nastavimo. Jednostavno, moramo da iskoristimo ovu sjajnu, pobjedničku atmosferu u našoj ekipi”, istakao je Jeremić.

Send this to a friend