Košarka

Džikić i Pavićević uigravaju timove na Superkupu

foto: KK Budućnost

Aba sezona počinje u četvrtak, turnirom Superkupa u Laktašima..

Biće to i prvo pravo predstavljanje ove sezone naših predstavnika Budućnosti Voli i Mornara.Podgoričani će u četvrtfinalu igrati sa Igokeom, dok Mornar očekuje duel sa Partizanom. Crnogorski derbi moguć je u polufinalu.

Timovi su još uvijek nekompletni, tako da će Aba superkup posužiti kao još jedno uigravanje pred početak sezone u regionalnom I evropskim takmičenjima.

“Ne treba očekivati da maksimalno takmičarske utakmice, u smislu da izgledamo najbolje što možemo, jer nećemo.. Prvo, nismo kompletni, novi smo, ne mi, nego sva četiri lili osam timova koji učestvuju. Generalno ta ideja kupa je dosta zahtjevna, u kratkom periodu igra se određen broj utakmica.” kazao je trener Aleksandar Džikić koji kaže da postoji mogućnost da se plavo-bijeli dodatno pojačaju.

Slična je situacija i kod Mornara. Još se mijenja, neki igrači nijesu zavrijedili da ostanu do kraja sezone, pa je Superkup šansa za uigravanje.

“Na ovaj turnir smo došli nekompletni. Sastav je, dosta je tu igrača koji su dovedeni da vidimo koje su njihove mogućnosti. Neki su nas ubijedili da su za nas, neki nisu.. Prvi put u trenerskoj karijeri nalazim se u situaciji da sedam dana pred početak prvenstva odradim prvi zajednički trening.” kazao je trener Barana Mihailo Pavićević.

https://www.youtube.com/watch?v=yRViyQ6Ur_8

Send this to a friend