Košarka Odličan start prvenstva

Filijala Budućnosti Voli želi u plej of

Lagani trijumf protiv Danilovgrada na startu od 31 razlike, a onda prije dvije noći pobjeda u prvom od mnogih derbija ove sezone protiv Lovćena. Košarkaši Studentskog centra blistali su u prve dvije runde Prve lige za košarkaše i pokazali da će ove godine biti konkurentni za prva dva mjesta koja vode u plej-of. A, momak koji je u oba meča pokazao da će biti jedna od glavnih napadačkih opcija “studenata je Igor Drobnjak. Iz Budućnost Volija je došao u filijalu kako bi sakupio minutažu u seniorskoj konkurenciji.

“Dobro smo krenuli. Slavili smo protiv Lovćena u veoma teškoj i bitnoj utakmici za nas. Lovćen je ekipa koja je, po mom mišljenju, jedna od glavnih konkurenata za prva dva mjesta u domaćoj ligi”, rekao je Drobnjak na početku razgovora.

A, sa mladim kolegama supertalentovani bek će igrati nikad jače domaće takmičenje.

“Definitivno je tako. Mislim da je ovo prvi put da šest ekipa igra regionalna takmičenja (Studentski centar, Podgorica, Lovćen i Sutjeska ABA 2, Teodo i Ibar Balkansku ligu, prim. aut)”, ističe Drobnjak.

Toliko kvalitetnih ekipa, a samo su dva mjesta koja vode u doigravanje.

“Vodiće se žestoka borba i biće mnogo teških utakmica kroz koje ćemo se razvijati i napredovati”, dodao je naš sagovornik.

Drugorazredno regionalno takmičenje kreće sredinom novembra, a domaćini prvog balona će biti Zlatibor i Užice.

“Pripremamo se polako za ritam koji nas očekuje. Svakako da će biti teško za sve ekipe, imajući u vidu da se igra na svaka dva dana. Potrudićemo se da što spremniji dočekamo napore koji nas očekuju”, jasan je 20-godišnji košarkaš koji se osvrnuo na ciljeve “studenata”.

“Napravljena je dobra mlada ekipa uz par iskusnih igrača. Sa velikim optimizmom smo ušli u novu sezonu. U domaćem šampionatu nam je cilj da obezbijedimo plejof i plasman u ABA 2 naredne sezone, dok ćemo u regionalnom takmičenju dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat.”

Drobnjak je protiv Danilovgrada imao deset poena uz tri asistencije, dok je protiv Cetinjana upisao 15 koševa, tri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

“Za sada sam zadovoljan svojim učinkom, ali je još rano pričati o tome. Prešao sam u Studentski centar da bi se što bolje i brže razvio kao igrač i stekao potrebno isksutvo koje će mi mnogo značiti. Pogotovo zbog igranja dvije jake i kvalitetne lige”, poentirao je Igor Drobnjak.

Send this to a friend