Košarka

Hjuston grmi na sudije

Sudije se nisu proslavile u meču Golden stejta i Hjustona.

Tokom i nakon duela su u centru pažnje, što nikad nije dobro.

Oba tima su imala razloga da se žale na sudijske odluke, ali čini se više Hjuston, konkretno Džejms Harden, nad kome su sudije propustile nekoliko faulova prilikom šuta za tri poena, uključujući i produžetak.

U pitanju su  nezgodne stvari, defanzivci Golden stejta su uglavnom zatvarali Hardenu prostor za normalno prizemljenje, pa je bio izložen opasnosti od povrede poput Kavaja Lenarda prije dvije sezone, baš protiv Voriorsa, kada je doskočio na nogu Pačuliji.

”Samo želim normalno suđenje. Sudite kako treba da se sudi, a mi ćemo živjeti sa rezultatom. Moglo je da mi se desi isto što i Lenardu prije dvije godine, iste stvari meni nisu suđenje, a to može da promijeni čitavu seriju”, kaže Harden.

Trener Majk D’antoni kaže da ne želi da priča o suđenju, jer zna da će biti kažnjen, ali da je su mu sudije i same priznale neke greške.

”Na poluvremenu su nam rekli da su propustili da sviraju faulove. Propustili su četiri faula. To je 12 slobodnih bacanja. Ali šta mi imamo sad od toga? Ništa”, nije zadovoljan trener Raketa.

Drejmond Grin kaže suprotno, da je Harden njega faulirao prilikom posljednjeg šuta za tri.

”Bio sam fauliran ranije od Džejmsa kada je šutirao trojku. Neću da pričam o tome. Mogao bih da kažem da su mogli da šutnu 20 slobodnih bacanja manje ili da smo mi mogli da imamo 20 slobodnih bacanja više. Tako je kako je. Svi možemo da se žalimo na sudijske odluke. Takva je priroda ove igre koju igramo”, izjavio je Grin.

Drugi meč u seriji igra se u noći između srijede i četvrtka po našem vremenu.

Send this to a friend