Košarka 'Ne igra za Hrvatsku jer je umoran i ne da mu se'

Hrvati digli ruke od Marija Hezonje

Mario Hezonja

Umoran sam i ne da mi se – to je bio odgovor košarkaša Portlanda Marija Hezonje na pitanje navijača zašto ga nema u reprezentaciji Hrvatske.

Reakcija selektora Veljka Mrišića bila je nedvosmislena.

“To dovoljno govori o njemu. Ja sam pokušao u Las Vegasu da stupim u kontakt s njim i nakon toga još jednom, prije nekih godinu i više dana, i od toga nije bilo ništa. Sada sam odlučio da Marija Hezonju neću zvati u reprezentaciju Hrvatske. Tako da Mario neće igrati za Hrvatsku i nije dio reprezentativnog sastava. Ma i da ima utakmica, on zbog svog odnosa prema reprezentaciji sigurno neće dobiti poziv”, rekao je Mršić.

Medije u Hrvatskoj interesovao je i komentar Dina Rađe, košarkaške legende i aktuelnog predsjednika Stručnog savjetaa u HKS-u.

“To je problem s kojim se mi dugo borimo. Imaš ljude poput Bojana Bogdanovića kod kojeg nikada nije bilo upitno igranje za reprezentaciju, iako ima 10 puta veću minutažu i status od Hezonje. Imaš čovjeka poput Hrvoja Perića koji dolazi kada nema većine igrača… A onda, s druge strane, ovakve likove kojima se ne da igrati za reprezentaciju. Njegova izjava govori sama za sebe. Može on da bude sarkastičan, ali to što je napisao je istina”, rekao je Rađa o košarkašu Portlanda.

“Sto puta smo ga zvali, ja lično nekoliko puta sam mu slao poruke, na koje se uopšte nije udostojio odgovoriti. I dalje čuvam tu poruku, da ne bi bilo da nije tako i da nije istina. Čuvam tu poruku za svaki slučaj”, kaže Rađa.

Hezonja je na draftu 2015. bio peti pik na draftu, ali nije opravdao veliki potencijal. Posljednji put je za Hrvatsku igrao na Olimpijskim igrama 2016.

“Nije opravdao potencijal, to mu se dogodilo zato što je preskakao stepenice u košarci i zbog novca žrtvovao karijeru. Mogao je da zaradi 10 puta više da se držao pravog puta. Ne želim više ni da ga komentarišem. To su njegove odluke i njegovo pravo kako će da vodi sopstveni život”, istakao je Rađa.

Send this to a friend