Košarka

I da nas je četvorica, idemo na pobjedu protiv Budućnosti

foto: KK Mornar

Iako je na startu finala plej ofa Mornar doživio ubjedljiv poraz od Budućnosti Voli, plejmejker Barana Nikola Rebić vjeruje da bi u meču broj dva njegov tim mogao da uzvrati udarac.

Priliku da se vrate u finalnu seriju izabranici Mihaila Pavićevića imaće sjutra pred svojom publikom, kada će se odigrati druga utakmica finala.

“Mi nemamo samo za protivnika ekipu Budućnosti, već i umor koji nas je lišio pomoći mnogih igrača. Međutim, ne tražimo opravdanje niti ćemo ga tražiti. Ići ćemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da je ostvarimo, pa makar nas i četvoro bilo u rotaciji u sastavu. Na nama je da damo 100 posto svojih mogućnosti da trofej ostane u Baru“ izjavio je Rebić.

Ipak, dobra stvar u ovakvim mečivima, koji su lišeni neizvjesnosti, jeste veća minutaža mladih igrača.

“Svakom mladom igraču kako Mornara tako i Budućnosti je važno da te minute koje dobiju iskoriste na najbolji mogući način. Takav je slučaj bio i sa posljednjom četvrtinom u „Morači“ kada su šansu dobili, odmah na početku četvrtine i Živanović i Marljukić. To jeste i velika prednost lige koja insistira na određenom broju mladih igrača koji će se kroz ovakve mečeve brže afirmisati”, zaključio je Rebić.

Sjutrašnji duel na programu je od 20.30 u dvorani “Topolica”.

Send this to a friend