Košarka WABA liga

I U17 košarkašice Budućnosti Bemax trofej jure u Podgorici

Košarkašice Budućnosti U17

Podgorica će ovog vikenda (14-15. maj) biti domaćin fajnal fora WABA lige, do 17 godina. Nakon sjajne organizacije sredinom marta seniorskog završnog turnira regionalnog takmičenja, ,,Bemax arena” će sada ugostiti najbolje ženske košarkaške timove regiona u konkurenciji do 17 godina.

Plasman na fajnal for pored domaćina Budućnost Bemaxa izborili su još Cinkarna Celje, te hvatske ekipe Trešnjevka i Zagreb.

Prvog dana turnira, u okviru polufinala sastaće se Trešnjevka – Zagreb (16h) i Budućnost Bemax – Cinkarna Celje (18h), dok će u nedjelju od 11 časova biti odigran meč za treće mjesto, a dva sata kasnije na programu je finale.

“Drago mi je da smo došli do završnice takmičenja, a po svemu prikazanom mislim da je naša ekipa zaslužila da bude na ovom fajnal foru. Lijepo je što ćemo imati priliku da igramo u Podgorici, gdje će nadam se nakon seniorskog fajnal fora i sada biti lijepa promocija ženske košarke. U polufinalu nas očekuje duel protiv Celja, ekipe koju dobro poznajemo i sa kojom smo već igrali u ligaškom dijelu. Nadam se uz dobru podršku sa tribina i našu veliku borbenost, želju i energiju da možemo da im odgovorimo. Potrebno je da što bolje uđemo u meč, da od starta budemo agresivni i da pokažemo kakav potencijal imamo”,  kazao je Petar Stojanović, trener Budućnost Bemaxa.

Send this to a friend