Košarka

Imamo prednost pod obručem

Ako je iko imao dilemu da li Goga Bitadze sa 19 godina treba da bude najbolji igrač sezone ABA lige, trebalo je samo da svjedoči njegovoj partiji u porazu Budućnost Volija od Efesa 91:84 u četvrtak u Morači.

Mladi Gruzin je za 23 minuta na parketu ostvario najbolji Indeksni skor 22, kada je ABA prvak u pitanju. Imao je 16 poena, pet skokova, važne tri blokade i dvije ubačene trojke… Takav Bitadze potreban je Budućnost Voliju u ponedjeljak, u meču sezone, protiv Cedevite u Zagrebu. Kreće polufinalna serija ABA lige i “plavi” moraju napraviti brejk u gostima.

“Savršeno znamo šta se očekuje od nas. Takođe znamo da sve zavisi od toga da ostvarimo pobjedu u Zagrebu. Ako uspijemo već u ponedjeljak, bilo bi mnogo lakše da se vratimo u ,,Moraču i završimo posao sedmicu kasnije”, rekao je Bitadze.

Gogu najvjerovatnije još čeka jedno veliko individualno priznanje za najboljeg mladog igrača Evrolige. Ipak, ne želi da bilo šta poremeti fokus pred duel sa Cedevitom u ponedjeljak. Zagrebački rival se još od prošlog petka pripremao bez mečeva za prvi polufinalni duel sa Budućnost Volijem.

“Cedevitina snaga su šuteri koji su u odličnoj formi. Skokšut, šutevi za tri poena, zaista su dobri. Naša prednost je, vjerujem, pod obručem. Moramo istrajati, svako od nas je svjestan koliko je ovaj prvi meč u plej-ofu važan, možda i najvažniji”, rekao je Bitadze.

Budućnost Voli tokom sezone nije ostvarila veliku pobjedu u gostima. Na strani nema trijumf u Evroligi. U svim derbijima u gostima u ABA ligi je poražena… Zato je ekipa Jasmina Repeše pod pritiskom, suočena sa skepsom dijela regionalne košarkaške javnosti.

“Zaista sam uvjeren da će se desiti, da možemo. Bili smo blizu, vidjeli ste i protiv moćnog Fenerbahčea smo tokom skoro cijele utakmice vodili u Istanbulu. Vjerujem da timskom igrom, uz izuzetnu energiju i zalaganje do maksimuma, možemo do velike pobjede u gostima. Nijedna titula se ne osvaja bez trijumfa na strani, sa ili bez prednosti domaćeg terena”, dodao je Bitadze.

Goga je ove sezone već izabran za najboljeg igrača ABA sezone, najboljeg mladog igrača ABA, startera u idealnoj petorci sezone na poziciji centra…

“Titula je najvažnija, prije svega. Bez toga, i ovo priznanje koje je lijepo bi mi manje značilo. A naravno da znači, potvrda je da sam pravio dobre izbore u karijeri. Jedan od njih je i Budućnost Voli. Ovdje sam došao po titulu i to je najvažnije”, zaključio je Goga Bitadze.

Budućnost Voli će između dva polufinalna meča sa Cedevitom igrati na gostovanju Barseloni u Evroligi naredne sedmice. Najvjerovatnije će se raditi samo o jednodnevnom “izletu”čarter-letom do španskog grada. Stručni štab i igrači imaju jasnu smjernicu i znaju da samo mečevi sa Zagrepčanima treba da budu u fokusu.

Send this to a friend