Košarka

Košarkaš Budućnosti u reprezentaciji Francuske

Edvin Džekson (28), veliko pojačanje Budućnost Volija, igraće za Francusku u predstojećim mečevima protiv Bosne i Hercegovine i Rusije.

Doskorašnji as Barselone, šuter vrhunskog kalibra, čini bekovsku liniju Francuske sa zvijezdama Fabijenom Kozerom iz Real Madrida i Nandom De Kolom iz CSKA. ,,Trikolori” će protiv BiH igrati 29. juna, a francuski mediji sa velikom pažnjom prate nastup reprezentacije.

Na šaljiv komentar francuskih novinara, da li će nakon dolaska u Pariz svratiti do Strazbura ili Liona da potpiše ugovor sa Strazburom ili Asvelom, novi igrač Budućnost Volija je imao spreman odgovor.

“Ne, nijesam planirao takva putovanja. Odluku o mojoj budućnosti sam donio ranije ovog mjeseca i dobro je znate. U Budućnost Voliju biću na pravom mjestu, u Evroligi”, rekao je Edvin Džekson.

Bivši igrač Asvela, Barselone, Unikahe, Estudijantesa i kineskog Guangdonga je kratko govorio o motivima za nastup u novom timu.

“Vjerujem da znate u kakvoj atmosferi igra Budućnostu svojoj dvorani. Bićemo borbeni i spremni da pobjedujemo. Sada je u fokusu Francuska, želim da u dobroj formi završim sezonu i nadam se dvijema pobjedama” dodao je Džekson.

Edvin već osam godina igra za seniorsku reprezentaciju Francuske. Interesantno, njegov otac Skiter Džekson igrao je 41 put za nacionalni tim. Amerikanac iz Luizijane brakom sa Francuskinjom i nakon dugogodišnjeg igranja za francuske klubove dobio je državljanstvo te zemlje.

Edvin Džekson bio je najbolji strijelac francuskog šampionata 2014. i prvi strijelac španske ACB lige 2017. godine.

Send this to a friend