Košarka Ugovor

Košarkaški savez Crne Gore dobio novog sponzora

Sa potpisivanja ugovora, foto: Finveo

Košarkaško nebo u Crnoj Gori bogatije je za novu zvijezdu. Brokerski ogranak konglomerata Inveo Investmen Holdinga sa sjedištem u Istanbulu, Finveo MN postao je sponzor KSCG na tri godine.

Konferenciji povodom potpisivanja sponzorskog ugovora u Bemax dvorani prisustvovali su predsjednik i izvršni direktor Inveo Investment Holdinga Onur Topač, predsjednik KSCG Nikola Peković, generalni direktor Finvea Nikola Pejović i predsjednik Finvea Anil Abak, kao i košarkaš Igor Drobnjak i košarkašica Milica Jovanović.

Izvršni direktor Inveo Investment Holdinga Onur Topač je kazao.

„Više smo nego oduševljeni što smo danas ovdje u Crnoj Gori, ulazimo u veoma uzbudljiv period sa KSCG. Primarna filozofija Invea je stvaranje vrijednosti i sa istim ciljem ulazimo u svaku inicijativu koju preduzmemo. Kada je došla ideja o stvaranju dodatne vrijednosti u zemlji, analizom smo došlo do savršenog uklapanja – košarke, koja je jedan od najvažnijih sportova i za Tursku i za Crnu Goru. Želio bih da vam se još jednom zahvalim u ime naših brendova, timova i korisnika na ovoj prilici. Zadovoljni smo što možemo da doprinesemo budućnosti omladine i sporta, kao i zbog naše saradnje sa KSCG na putu ka globalnom uspjehu ženskih i muških reprezentacija“.

Predsjednik KSCG Nikola Peković takođe je istakao zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog važnog ugovora.

„Želio bih da se zahvalim našim prijateljima na saradnji. Vjerujem i nadam se da će biti veoma produktivna na obostrano zadovoljstvo. Ovo su nova vremena u sportu, sa novin načinima funkcionisanja u skladu sa mogućnostima koje danas pružaju nove tehnologije. Napravićemo KSCG aplikaciju i fan token koji će dati nove prilike za Finveo, KSCG i Crnu Goru. Svima nama glavni cilj je promocija i popularizacija sporta u što širim okvirima i donošenje svih pozitivnih momenata istog na mlađe i tehnološki pismene generacija na njima najbliži i najpristupačniji način. Nadam se da će košarkaški savez Crne Gore biti promovisan na pravi način ovom saradnjom, a na nama je da damo sve od sebe u predstojećim takmičenjima i pružimo zadovoljstvo i radost svima u Crnoj Gori.“
Nikola Pejović, direktor Finveo MN, imao je jasnu poruku.

“Kao svaki Crnogorac u ovoj dvorani, veoma sam ponosan, možda i duplo više, jer predstavljam i moju zemlju i Finveo za zajedničku budućnost koju smo potpisali. Finveo i KSCG dijele iste osnove: inspiracija, strast, posvećenost, odgovornost i timski rad“.

Predsjednik Finvea Anil Abak istakao je da je ponosan što će u naredne tri godine biti sponzor našeg nacionalnog tima.

„Kao vodeće investiciono društvo prisutno na različitim kontinentima, Finveo služi svojim investitorima širom svijeta. Naš uspjeh je proizvod napornog rada i odlučnosti. I na finansijskim tržištima i u košarci, predano vježbanje je jedini način da se poboljšate. Nastavićemo sa napornim radom, sa jasnim holističkim razmišljanjem o digitalizaciji u ovom svijetu koji se stalno mijenja i pokušavamo da se prilagodimo koliko god možemo.”

Poznato je da je košarka jedan od najpopularnijih sportova u Crnoj Gori i da su svjetski poznati igrači uzori svim mališanima u zemlji. Ovo sponzorstvo naglašava zajedničke osnove koje obje strane dijele: biti koherentan tim, imati veliku ambiciju da se napreduje i na održiv način donositi najbolje rezultate. Tokom 2022. godine kada najbolji crnogorski košarkaši nastavljaju borbu za Svjetsko prvenstvo i igraju na Eurobasketu, ova saradnja će biti od velikog značaja za obje strane.

Send this to a friend