Košarka barani kompletiraju redove

Miković novo pojačanje Mornara

Nakon pet godina Milija Miković ponovo će obući dres Mornara, kluba u kojem je ponikao!

Dvadesetsedmogodišnji Baranin koji pokriva pozicije četiri i pet, vraća se u rodni grad nakon sjajne sezone u Šibenki u kojoj je postao najbolji strijelac hrvatske premijer lige sa prosjekom od 19,7 poena, sedam skokova i dvije asistencije po meču.

Miković je tokom petogodišnje internacionalne karije igrao i za slovenački Tajfun iz Šentjura, Bosnu i Goricu.

Nastupao je za kadetsku, a potom i za juniorsku selekciju Crne Gore. 2013. godine bio je član selekcije do 20 godina, koja je na Evropskom prvenstvu u Estoniji zauzela osmo mjesto. Na EuroBasketu 2014. je bilježio prosječno 18,3 poena i devet skokova skokova i bio je drugi strijelac turnira.

Kao košarkaš Mornara Miković će dobiti šansu da zaigra i za A selekciju Crne Gore pošto je dobio poziv za pripreme za pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo koje su prije dva dana počele u Podgorici.

Miković je četvrto pojačanje Mornara za novu sezonu. Prije njega pristupnicu su potpisali centar Gligorije Rakočević, 24-godišnji američki bek Kori Dejvis i povratnik krilo Strahinja Mićović.

Od prošlogodišnjeg tima, ugovore za narednu sezonu imaju Aleksandar Lazić, Marko Jeremić, Tejlor Smit i Nemanja Vranješ.

 

Send this to a friend