Košarka Naš bivši selektor držao seminar za ukrajinske trenere

Mitrović: Ne preuzimam Bajern

Zvezdan Mitrović, doskora trener evroligaša Asvela, održao je interesantan seminar za ukrajinske kolege.

Podgoričanin je na kontroverzan način ostao bez posla u Asvelu prošlog mjeseca. Klubu je donio titulu prvaka Francuske u junu prošle godine. Ipak, ovog proljeća predsjednik kluba iz Liona Toni Parker odlučio je da ga smijeni. Prema nezvaničnim informacijama, izgovor za tu odluku Parkeru je bilo to što Mitrović tokom mečeva često dobija tehničke greške… Nakon odluke kluba, Mitrović se putem advokata obratio medijima i istakao sve nelogičnosti odluke.

Trener koji je u drugoj polovini 90-ih karijeru počinjao kao pomoćnik u podgoričkoj Budućnosti, na internacionalnoj sceni se afirmisao upravo u godinama rada u Ukrajini. Seminar je bio organizovan putem video konferencije. Interesantno, jedno od pitanja bilo je da li su istinite spekulacije medija da će biti naredni trener minhenskog Bajerna, takođe evroligaša.

“To su klasične lažne vijesti. O tome sam već jednom govorio, kada su objavljene spekulacije dao sam izjavu za pariski L’Ekip i rekao da je to laž”, kazao je Mitrović na seminaru, a prenijeli ukrajinski mediji. Tokom perioda rada u Ukrajini, Zvezdan Mitrović je od 2002. do 2007. godine vodio Himik, od 2007. do 2011. bio strateg Krivbasa, a sezonu kasnije vodio Budiveljnik. Titulu prvaka Ukrajine osvojio je 2009. godine, a Kup Ukrajine 2012. godine.

Send this to a friend