Košarka Pripreme za sada protiču u najboljem redu

Mlade snage za novu energiju

Košarkašice Budućnost Bemaxa uveliko se spremaju za novu sezonu. Podgoričanke su od 21. avgusta na okupu i u novoj “Bemax areni” vrijedno se spremaju za predstojeće izazove.

U odnosu na minulu sezonu, ekipa je doživjela određene promjene – došle su samo Aleksandra Katanić i Mina Đorđević iz Crvene zvezde, dok su tim napustile Jelena Vučetić (karijeru nastavlja u rumunskom Sepsiju), Džil Barta, koja se vratila u Ameriku, Tamara Kapor (koja je potpisala za španski Ferol), te Laurita Jurčiute, koja će igrati u Njemačkoj za Osnabrik. Ali, čini se da će Budućnost imati nikad mlađi tim, jer je crnogorski šampion priključio čak pet mladih talentovanih igračica iz Lovćena (Leković, Bigović, Drobnjak, Radonjić i Ahmić).

“Pripreme za sada protiču u najboljem redu. Ova uvodna faza priprema je najteža i svjesne smo da moramo uložiti mnogo napora zbog sticanj a kondicije. Očekuju nas uskoro nove obaveze, tako da iz dana u dan podižemo intezitet i vrijedno se spremamo za ono što slijedi”, kazala je Nikolina Džebo, koja će i naredne sezone biti u reketu Podgoričanki.

Nakon što su “plave” regionalno takmičenje igrale u Donjoj Gorici, zatim u sportskom centru Morača, pa dvorani Univerzitetskog sportskog centra, zahvaljujući sponzoru sada imaju novi dom – “Bemax arenu”.

“Imamo zaista sjajne uslove. Sigurno da bi nam timovi koji igraju Evrokup ili Evroligu pozavidjeli. Baš zbog toga sve zacrtano se bez problema sprovodi u djelo. Imamo vrhunsku te-retanu, a klimatizovana dvorana zaista predstavlja priču za sebe. Drago mi je da ćemo u takvom objektu imati priliku da igramo”, kazala je Nikolina Babić, koja je minule sezone bila najbolji igrač crnogorskog šampiona.

Pod vođstvom trenera Vladana Radovića “vučice” će u Podgorici raditi do 15. septembra, kada će otputovati za Vrbas, gdje će imati provjere protiv srpskih ligaša Vrbasa, novosadskih ekipa ŽKA i 021, dok će u Beogradu ,,plave odmjeriti snage protiv “Radivoj Koraća ijedne ekipe iz Kine.

“Sigurno da će nam te provjere biti izuzetno značajne. Zadržali smo kostur tima, što je jako važno, tako da nema velikih promjena. Sada je tu nekoliko mlađih igračica koje će nastojati da se nametnu i afirmišu, a ta njihova mladost nadam se da će nam donijeti dodatnu, novu energiju”, naglasila je Anđelika Mitrašinović, bek Budućnosti.

Podgoričanke će na otvaranju sezone 2. oktobra gostovati Celju, baš na mjestu gdje su završile minulu, kada su igrale finale protiv bugarske ekipe Beroe.

Send this to a friend