Košarka Nijesu zaboravili osnivača

Morača i dalje teče po planovima Dragana Ivanovića

KK Morača

Košarkaški klub Morača i dalje prati program rada osnivača Dragana Ivanovića.

Naš čuveni košarkaš i trener preminuo je u novembru prošle godine, ali u Morači i dalje pamte i cijene njegov doprinos, a prate ucrtani put.

“Kada se pogleda istorija kluba i njegova tradicija, moramo biti jako zadovoljni sa njegovim razvojem. Imajući u vidu da je osnivač kluba Dragan Ivanović i da je trenutna uprava kluba naslijedila program razvoja škole košarke koji i danas daje dobre rezultate sa čime smo posebno ponosni”, ističe trener Krsto Vukadinović.

U Morači su foksurani na mlađe kategorije. Rade sa svim uzrastima do juniora.

“Poseban akcenat stavljamo na početnike, gdje želimo prije svega da prenesemo znanje i iskustvo, usadimo da pored osnovnog obrazovanja moraju da se bave sportom i na kraju da zavole košarku. Sljedeća faza je uvođenje igrača u takmičarske selekcije kroz prvenstva koja organizuje Košarkaški savez Crne Gore. U prethodnoj sezoni klub se takmičio u pionirskoj i kadetskoj selekciji”.

Tu su svoj talenat pokazali i brojni bivši i trenutni reprezentativci Crne Gore.

“Izdvojili bi Vladimira Dašića, Nikolu Dragovića, Milorada Šutulovića, Dušana Stijepovića, Danila Ivanovića… Svakako je važno istaći i pomenuti igrače koji stasavaju i koji su učestvovali na reprezentativnim okupljanjima ovog ljeta, a to su: Aleksa Lekić, Jakša Pejović, Bodin Šaranović, Lazar Mirotić, Vladimir Sudar, Andrija Vujačić, Nikola Jevrić, Tadija Janičić.”

Pored Vukadinovića u klubu su angažovana još četiri trenera, a radi se u salama osnovnih škola “Štampar Makarije”, “Radojica Perović” i “Sutjeska”.

Duško Ivanović sa trenerima Morače
Duško Ivanović sa trenerima Morače

Iz Morače dosta je igrača otišlo pravo u inostranstvo, dobru saradnju održavaju sa italijanskim klubovima, ali ne samo sa njima.

“Važno je napomenuti i značajan broj naših igrača koji su svoje karijeri nastavili u srednjim školama u SAD, Španiji, Kanadi, kao i na Univerzitetima širom SAD”.

Vukadinović ističe da se radi dobar posao na omasovljavanju u košarci i od klubova i od KSCG, međutim i da postoji prostora da se smanje cijene kod zakupljivanja sala, organizacija utakmice i da se klubovima pomogne kod nabavljanja rekvizita.

Siguran je da će i dobri rezultati mlađih selekcija dati dodatni zamah.

“To je prije svega nešto što posebno raduje sve nas, naročito kada iz manjih klubova imate igrače koji učestvuju u reprezentativnim okupljanjima. Ukoliko naši mladi igrači dobiju priliku da igraju i da se razvijaju na adekvatan način u okviru svojih budučih klubova, mislim da ce naša reprezentacija biti redovan učesnik i nadamo se igrati značajnu ulogu na daljim šampionatima.”

Send this to a friend