Košarka

Mornar je šuterska ekipa, a imaju i kvalitet ispod koša

Trener FMP-a Vladimir Jovanović ističe da je Mornar odlična šuterska ekipa, ali da ima i kvalitet ispod koša ponajviše zahvaljujući Urošu Lukoviću.

Tim iz Železnika dočekaće prvaka Crne Gore, koji ove sezone igra ispod očekivanja u ABA ligi.

“Poslije pauze zbog FIBA prozora dočekujemo ekipu Mornara. Oni su pretrpjeli neke promjene u sastavu i sigurno će sa ogromnom energijom pokušati da nadoknade nedostatak nekih igrača. Veoma su nezgodni kada poene postižu u serijama, odlični su šuteri za tri poena. Ispod koša Luković daje sigurnost, Sane, Mićović i Pavić su grači koji mogu pokriju obje pozicije. Da bi smo zaustavili ekipu Mornara potrebno je da budemo koncentrisani tokom 40 minuta i čvrsti u svakom duelu. Očekujem neizvjesnu utakmicu i od svoje ekipe očekujem da uradi sve kako bi smo na kraju bili zadovoljni”, rekao je Jovanović.

Plejmejkera “pantera” Stefana Pota ne zavarava pozicija Barana na tabeli.

“Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je na dnu tabele ali će sigurno pokazati reakciju i bitni dodatno motivisani protiv nas. Odlaskom nekih važnih igrača, drugi igrači koji nisu imali veliku ulogu dobiće je na ovoj utakmici i pokušati da se dokažu agresivnošću. Na nama je da odgovorimo na to sa još jačom energijom i nadam se pobjedi”, istakao je Pot.

FMP će dočekati Mornar sjutra od 21 sat.

Send this to a friend