Košarka Barani očekuju težak meč

Mornar protiv Igokee želi da potvrdi brejk iz Zagreba

Trener košarkaša Mornara, Mihailo Pavićević, uoči subotnjeg meča protiv Igokee u SC Topolica, kaže da u ABA ligi nema lakih rivala, ističući da su sve ekipe dobro pojačane i da je svaka utakmica posebna priča.

Mornar je regionalno takmičenje otvorio pobjedom nad Cibonom u Zagrebu, dok je Igokea izgubila u Laktašima od Partizana.

“Svaka pobjeda u gostima je velika, ali, kao u tenisu, taj brejk treba potvrditi. Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv Igokee. Ona je, kao i mi, sastavljena od veoma iskusnih, provjerenih igrača koji znaju da igraju. U prvom kolu bili su ‘na loptu’ protiv Partizana. Bićemo maksimalno fokusirani i ozbiljni sa dovoljnom dozom respekta prema rivalu, ali i vjerom u sebe. Imamo dovoljno razloga da vjerujemo u svoje mogućnosti, jer smo ove godine napravili ekipu za respekt, sastavljenu od vrlo dobrih, iskusnih igrača. Istina, vrijeme nije radilo za nas, još uvijek nismo odradili zajednički trening, iz objektivnih razloga. Vranješ je još van trenežmnog procesa, a Nidam je poslije Zagreba otputovao kući pošto je dobio kćerku. Svi smo radosni zbog tog najljepšeg događaja u životu jednog čovjeka. Odsustvovao je nekoliko dana, ali znamo kakav je profesionalac i da će spremno dočekati duel sa Igokeom”, kaže Pavićević.

I Sead Šehović očekuje težek meč, ali i pobjedu svog tima.

“Očekuje nas težak meč sa Igokeom. Ove godine napravili su veoma dobar tim, igraju dobro, što pokazuje i duel iz prvog kola. Mi smo ostvarili bitnu pobjedu na startu, dočekaćemo ih puni samopouzdanja pred domaćom publikom.  Nadam se da ćemo biti na svom nivou i upisati još jednu pobjedu”, ističe Šehović.

Mornar sa Igokeom ima izjednačen skor u ABA ligi, po tri pobjede i poraza.

Subotnji meč ovih rivala počinje u 20 časova.

Tags
Send this to a friend