Košarka

Mornar smiruje Bulse

Možda u Fibinom slabijem takmičenju nemaju prevelike ambicije, ali je baš trijumf na premijeri u Evrokupu “probudio” tim iz Bara. Košarkaši Mornara prije nedjelju dana savladali su Porto, a onda je stigla pobjeda protiv Olimpije u ABA ligi i trojka u posljednjoj sekundi Nemanje Vranješa koja će se dugo prepričavati.

Sada je vrijeme za novu evropsku avanturu momci Mihaila Pavićevića večeras od 19.00h u srcu Austrije napadaju tim koji se zove kao čuveni NBA velikan iz Čikaga Kapfemberg Buls.

A osim čuvenog imena, “bikovi” iz Austrije teško da mogu imati mnogo sličnosti sa ekipom iz američkog “grada vjetrova”, pa će Mornar biti u prilici da priču u Evrokupu otvori sa dvije pobjede.

“Utakmica sa Kapfenbergom igra se prije veoma bitnog duela sa Zadrom u šestom kolu ABA lige. Ne bih imao ništa protiv da se sve ponovi kao sa Portom i Olimpijom”, poručio je za portal jedro.me trener našeg tima Mihailo Pavićević.

Strateg tima iz Bara još jednom je naglasio da je Evrokup prilika za uigravanje ekipe za ABA ligu.

“Utakmica s Portom došla nam je u pravom trenutku, da razigramo sve igrače i pobjedom vratimo samopouzdanje i pravu atmosferu. U svemu tome smo uspjeli što se potvrdilo već u dvorani Tivoli, gdje smo većim dijelom pružili dobru igru i osvojili važne bodove”, dodao je Pavićević.

Kapfemberg Buls je aktuelni šampion Austrije, a u prvom kolu Evrokupa poražen je od finske Kataje.

Send this to a friend