Košarka

Musa: Razbio sam telefon kada me je zvao Miško Ražnatović

FIBA

Sezona u španskom Breoganu je lansirala Džanana Musu na veliku košarkašku scenu.

Tako je nedavno pojačao Real Madrid, ali sada priznaje da mu se u početku nije svidjelo to što morao da igra za manje poznati klub iz Endesa lige.

“Bio sam pod tenzijom nakon odlaska iz Anadolu Efesa. Menadžer Miško Ražnatović me tada zove i kaže imam sjajnu opciju. Ja sad očekujem neku Evroligu, a on mi govori – ideš u Lugo. Rekao mi je da je to dobra stvar za mene. Gledam telefon i ne vjerujem šta se dešava. Pratim sport i pratim sve lige i nisam znao gdje je Lugo. Govori mi da je to prava opcija i kad sam to čuo razbio sam telefon o zid”, ispričao je Musa i dodao:

”Kada sam uzeo drugi telefon, pogledao sam malo i vidio sam da ne postoji klub Lugo na tabeli. Gledam i mislim se: “ovaj me šalje u Drugu ligu”. Onda mi je objasnio da su ušli u ACB ligu i javio mi se istog dana Jasmin Repeša iz Fortituda. To mi je bilo primamljivije, ali me potom pozvao čovjek iz Breogana i objasnio koliko je to jaka liga. Rekao mi je da će me dobra sezona poslati u najbolje klubove i to se i desilo”, istakao je košarkaš iz Bosne i Hercegovine.

Send this to a friend