Košarka Mornar poražen u Podgorici u prvom meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige

Ne gube nadu u majstoricu i finale

Mornar je odigrao odličnu prvu četvrtinu u „Morači“, postigao je 31 poen, sa lakoćom je probijao odbranu Budućnosti, i činilo se da je uhvatio pravi ritam za brejk na startu polufinalne serije. Međutim, od druge četvrtine, a posebno u finišu treće i u četvrtoj dionici, izabranici Mihaila Pavićevića nijesu uspijevali da u napadu budu efikasni kao u prvoj polovini meča. Uz to, ni odbranom, koja i nije zaštitni znak ovog Mornara, nijesu uspjeli da zaustave razigranog domaćina, pa je Mornar doživio poraz u prvom duelu (97:88)…

– Mislim da je presudila odbrana, i možda neke druge stvari. Ali, i dalje mislim da smo bolja ekipa od Budućnosti i da ćemo u petak pobijediti kući, i da ćemo se u trećoj utakmici u Podgorici boriti za ulazak u finale – kao i uvijek, optimista je centar Mornara Uroš Luković, koji je u „Morači“ upisao devet poena (šut iz igre 5-4) i dva skoka.

Luković ističe da je prezadovoljan svojom i igrom ekipe u najvećem dijelu prvog meča.

– Mogli smo malo bolje u odbrani, ali smo u napadu bili odlično raspoloženi. U odbrani nismo ispoštovali neke stvari koje smo se dogovorili, mislim da je to presudilo. Imamo vremena da do petka promijenimo te stvari, da se dogovorimo šta i kako, i da izjednačimo rezultat u seriji, kako bismo u majstorici tražili pobjedu za plasman u finale – dodao je Luković, koji je u prvoj četvrtini meča u „Morači“ imao dva atraktivna zakucavanja, nakon asistencija Džejkoba Pulena i Dereka Nidama.

Mornar je prije nešto više od dvije sedmice porazio ubjedljivo Budućnost na svom terenu (100:92), dva puta je bio bolji u Evrokupu ove sezone, i pokazao da ima recept za uspjeh protiv Podgoričana. Ostaje da se vidi da li će taj recept imati efekta i u petak veče u „Topolici“ (21 čas), kada se igra drugi meč u polufinalnoj seriji.

– Taj prethodni meč u Baru jeste recept za pobjedu. Najbitnije je da smo dobar tim, da smo svi zdravi, vratio nam se i Vajthed, tako da mislim da imamo velike šanse da izjednačimo i da onda ponovo slavimo u trećoj utakmici u Podgorici – zaključio je Luković.

U posljednja dva duela porastao prosjek poena

Mornar vodi 3:2 u pobjedama u pet dosadašnjih mečeva ove sezone, računajući i dva u Evrokupu. U tih pet mečeva, dva tima su, praktično, imala isti prosječan broj postignutih poena po meču – Mornar 86,2, a Budućnost 86.

Postoji, međutim, razlika u poenima i jedne i druge ekipe kada je na klupi Podgoričana bio Petar Mijović. U prva tri meča ove sezone, Mornar je u crnogorskom derbiju prosječno po meču postizao 81 poena, a Budućnost 80,3. Od kada je Dejan Milojević stigao na klupu „plavih“, u posljednja dva međusobna duela Mornar je prosječno ubacio 94, a Budućnost 94,5 poena…

Send this to a friend