Košarka

Ni Radončić ne stiže na početak priprema

Ni mladi Dino Radončić neće moći da od starta priprema bude uz reprezentaciju Crne Gore, pred mečeve sa Bjelorusijom i Slovenijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zvanične pripreme nacionalnog tima počinju danas okupljanjem u Podgorici. Veliki talenat Real Madrida sinoć je bio u timu šampiona Evrope u trećem meču finala španske ACB lige, na gostovanju Baskoniji u Vitoriji.

Rezultat u finalu je 2:1 za Real, što znači da će se serija za titulu igrati u makar četiri meča. Četvrti meč finala ACB lige zakazan je za utorak veče, takođe u Vitoriji. Ukoliko bude potrebna majstorica, igrala bi se u Madridu 22. juna od 21 čas. To znači da bi se Radončić mogao priključiti reprezentaciji tek 23. juna, pet dana uoči ključnog meča sa Bjelorusijom u Nikšiću.

Pobjeda u toj utakmici “crvenima” je potrebna kako bi izborili septembarske mečeve druge runde kvalifikacija za Mundobasket.

Za posljednje dvije utakmice prve grupne faze, protiv Bjelorusije u Nikšiću i Slovenije u Ljubljani, Crna Gora je značajno oslabljena neigranjem važnih igrača prije svega na centarskim pozicijama. Pored centara Vučevića, Dubljevića, Todorovića i kapitena Sekulića, neće moći da nastupi i bek Mornara Nemanja Vranješ, zbog povrede pete.

Selektor Zvezdan Mitrović predvodi Monako u finalu francuske LNB lige i takođe neće moći da prisustvuje pripremama Crne Gore od početka.

Send this to a friend