Košarka Košarkašice Budućnost Bemaxa danas (17.45 h) gostuju Vojvodini

Oprezno do novog brejka

Prva asocijacija na Petrovaradin je tvrđava, poznata kao Gibraltar na Dunavu, koja predstavlja posebnu simboliku za Novi Sad. A, baš na Petrovaradinu košarkašice Budućnost Bemax pokušaće da stignu do drugog vezanog brejka za idealan početak sezone. Poslije brejka protiv Orlova u Banjaluci i neočekivane pauze od dvije neđelje, zbog nemogućnosti odigravanja utakmice sa Celjem, košarkašice Budućnost Bemaxa danas (17.45 h) očekuje novo gostovanje i to Vojvodini.

Podgoričanke su nakon devet sati putovanja udobnim autobusom juče u poslijepodnevnim časovima doputovale u Novi Sad, a nakon kraćeg odmora odradile su i posljednji trening uoči današnjeg meča u dvorani „Petrovaradin“.

– Iskreno malo nas je poremetila pauza, odnosno neočekivana pauza od dvije nedjelje. Imali smo dobar meč u Banjaluci, ali onda je uslijedila za nas nova pauza. To je dosta problematično za nas, posebno iz razloga što smo u sezonu ušle ionako bez prijateljskih utakmica. Ali, tokom prethodne dvije sedmice nastojale smo da radimo maksimalno, da ispravimo neke uočene greške iz meča sa Orlovima, tako da i pored pauze, nadam se da ćemo djelovati još bolje i da ćemo biti u još boljem ritmu – kazala je Milena Jakšić, bek Podgoričanki.

Analiza

Vojvodina se nakon duge pauze vratila u regionalno takmičenje. Novosadski tim ambiciozno je krenuo u novu sezonu – stigla su pojačanja u liku Miline Mišeljić i Marijane Zukanović iz Crvene zvezde, te talentovane Anastasija Podunavac, koja je kratko igrala za Nikšić, te Katarina Jakovljević i Lena Radulović, a angažovana je i Amerikanka Miler Mekrej. Nakon dva kola upravo je Mišeljić prvi strijelac lige (40).

– Radi se o mladoj ekipi u kojoj ima nekoliko reprezentativki, koje imaju kvalitet i sigurno da nijesu za potcjenjivanje. Mišeljić i Radulović su se odlično uklopile, tako da smo ih dobro analizirale i već odavno su nam u fokusu, tako da spremne dočekujemo ovaj duel – istakla je Jakšić.

Maksimalan oprez

Vojvodina u prva dva kola ima polovičan učinak – savladala je Partizan, a zatim je poražena od Orlova, mada je u tom meču bila oslabljena neigranjem kapitenke Jovane Adamović, koje je bila MVP prvog, trećeg i petog kola u ligi Srbije, a ujedno je najkorisnija igračica u tom šampionatu sa najviše indeksnih poena.

– Pratile smo njihove utakmice, vidi se da se radi o dobroj ekipi, koja je neugodna i koja zna da bude vrlo opasna. Zato, moramo biti koncentrisane od prvog minuta i nastojati da ih uvedemo u svoj ritam. Moramo biti na najvećem nivou u odbrani, jer želimo još jedan brejk – istakla je Anđelika Mitrašinović, koja je u prvom kolu ubacila četiri trojke.

Vojvodina je za razliku od Budućnost Bemaxa u takmičarskoj formi – osim dva meča u WABA ligi odigrala je i šest kola u Prvoj ligi Srbije. Nakon poraza na premijeri od ,,Radivoja Koraća“ Novosađanke su vezale pet pobjeda.

– Znamo da su Novosađanke u dobroj seriji, igraju u sve boljoj formi i baš zbog toga moramo biti vrlo oprezne. Ipak, mislim da je iskustvo i kvalitet na našoj strani i da ćemo uspjeti da po potvrdimo – naglasila je plejmejkerka ,,plavih“.

Savković prvi put u seniorskom timu

Jovana Savković, jedino pojačanje podgoričkog kluba u novoj sezoni, prvi put će biti dio seniorske ekipe Budućnost Bemaxa. Prva igračica u istoriji WABA lige (konkurencija do 15 godina) sa dva uzastopna naslova najkorisnije igračice (MVP) regularnog dijela sezone, prošle sezone bila je MVP u dresu Primorja iz Herceg Novog sa prosječnom valorizacijom 28.1, a u sezoni 2019/20. kao igračica Budućnosti Bemaxa sa indeksom 30.1. Savković je igrala za vikend za Budućnost na WABA turniru U17, a danas će prvi put biti dio prvog tima podgoričke ekipe.

Trijumf sa potpisom Nikoline Popović

Budućnost je posljednji put zvanični meč u Novom Sadu igrala 12. novembra 2011. godine, kada je slavila protiv Vojvodine 65:62. Interesantno je da su tada Podgoričanke do brejka stigle zahvaljujući trojkom Nikoline Popović sa gotovo pola terena sa zvukom sirene.

Send this to a friend