Košarka Dva crnogorska tima u Top 16 fazi Evrokupa

Pavićević: Ispisali smo istoriju, ovo je podstrek za crnogorske talente kojih ima mnogo

Trener Mornara Mihailo Pavićević bio je ponosan poslije plasmana Barana u Top 16 fazi Evrokupa.

Ekipa iz “Topolice” pobijedila je u Podgorici Budućnost Voli i osigurala mjesto u nastavku takmičenja.

“Ispisali smo istoriju za naš mali klub… Ovo je fantastično, igrači su prepoznali momenat, znali smo da će odlična Budućnost Voli biti umorna nakon teških utakmica koje su igrali u danima za nama. I to smo iskoristili. Imamo dva tima u Top 16 fazi Evrokupa, to je velika stvar za našu košarku. Nadam se i podstrek za naše buduće talente, a Crna Gora ih ima mnogo, pokazala je to u prošlosti i biće ih i u budućnosti”, rekao je Pavićević.

Mornar je uspio i da se revanšira “plavima” za poraz u ABA ligi, prije tri dana u “Morači”.

“Korigovali su neke stvari u odnosu na prošlu utakmicu. Gledali smo tu utakmicu, vidjeli smo gdje smo griješili. Večeras je odbrana mnogo bolje funkcionisala. Ali moram da kažem da smo mi iskoristili jedan momenat gdje je Budućnost igrala pet utakmica u deset dana. Teško je igrati toliki broj teških utakmica svaki drug i dan. To je ostavilo traga, vidjelo se da je kod njih falilo svježine. Mi smo išli sa dugom rotacijom i uspjeli smo da neutrališemo njihovo najjače oružje, igru dva na dva, taj blok i odbrana je bila bolja. Iz te dobre odbrane smo pravili i dobre napade”, istakao je Pavićević.

Džejkob Pulen je sa 20 poena predvodio Mornar u Podgorici.

“Ponosni smo, uradili smo veliku stvar. Nije bitna pozicija na tabeli, bitno je da smo prošli dalje i ostvarili pobjedu onda kad nam je bila najpotrebnija, u ključnom meču. Ovo je zaslužen uspjeh”, kazao je Amerikanac.

Send this to a friend