Košarka

Plavi na turniru u Brindiziju

Nekoliko dana treniranja u Podgorici, pa nove provjere u predsezoni – košarkaši Budućnost Volija će danas i sjutra učestvovati na turniru “Happy Casa Cup” u Brindiziju. Protivnik “plavih” u prvom meču će biti turska Sakarija (18.15h), dok su za sjutra zakazani dueli za plasman.

Biće ovo nove prilike da Aleksandar Džikić i njegovi saradnici dodatno uigraju ekipu koja je u Italiju otputovala izuzetno oslabljena. Zbog obaveza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nema Nikole Ivanovića, Filipa Barovića, Milića Starovlaha, Petra Popovića, Suada Šehovića i Igora Drobnjaka koji su sa našom reprezentacijom, dok je Edvin Džekson u rosteru Francuske. Nova dva meča će odlično doći pojačanjima (Erl Klark, Koti Klark i Aron Kraft) kako bi se što bolje uklopili u razrađen sistem sjajnog stručnjaka.

Šampion ABA lige je prethodnu fazu priprema odradio u Beogradu gdje je odigrao pet utakmica i upisao četiri pobjede (dvije protiv Pekinga, Nižnjeg i Mega Bemax-a) i jedan poraz (Oldenburg).

Naredne provjere pred početak nove sezone Nemanju Gordića i drugove očekuje od 20. do 23. septembra kada je na programu Superkup ABA lige. Protivnik u četvrtfinalu je Igokea.

Send this to a friend