Košarka Barska dilema

Pobjeda nade ili oproštaj od Evrokupa

Ubjedljivom pobjedom protiv Krke (80:61), u ABA ligi, košarkaši Mornara napravili su dobru uvertiru za večerašnji duel sa Gran Kanarijom (18.30 sati), u 5. kolu grupe H Top 16 faze Evrokupa.

Dva kola prije kraja, Mornar je i dalje u igri za prolaz u četvrtfinale i što je najbitnije, zavisi od sebe. Izabranicima Mihaila Pavićevića trebaju obje pobjede, u posljednjem kolu protiv Andore sa više od tri poena razlike, da bi još više popravili istorijski rezultat na evropskoj sceni…

“Ostale su još dvije utakmice do kraja. Pobjedom protiv Gran Kanarije produžili bismo nade da možemo da se plasiramo u Top 8, uz pobjedu u posljednjem kolu protiv Andore. Mi ćemo u utorak veče dati sve od sebe, da igrači koji budu u sastavu iskoriste minutažu, da daju sve od sebe. Ako to bude dovoljno za pobjedu, slavićemo. Ali ako to ne bude dovoljno, onda nemamo za čim da tugujemo”, rekao je Pavićević, uz napomenu da je, kao trener, uvijek optimista.

Mornar je Top16 fazu počeo pobjedom na Kanarskim ostrvima, upravo protiv Gran Kanarije (102:100). Barani su na dva minuta prije kraja tog duela poveli 100:90, ali su dozvolili Gran Kanariji da se vrati i izjednači na 100:100. „Meč viner” je bio Džejkob Pulen, koji je izborio faul i pogodio dva bacanja za pobjedu. Najefikasniji u barskom timu u tom meču bio je Ajzea Vajthed, sa 28 poena. Obojica, međutim, zbog povreda neće igrati protiv Gran Kanarije.

“Zbog toga smo u poziciji da ne možemo da budemo favoriti”, dodaje trener Barana

Umjesto da pobjeda protiv Gran Kanarije bude zamajac, nakon toga je uslijedio nesrećan period za barski tim.

“Postoji žal zbog onoga što se izdešavalo nakon te utakmice. Plasmanom u Top16 fazu mi smo napravili fantastičan rezultat, koji će se, zaista, pamtiti. Pobjedom u gostima protiv Gran Kanarije otvorili smo vrata eventualnog plasmana u četvrtfinale. A onda je došla ta baksuzna utakmica protiv Andore kod kuće, gdje smo imali rezultat i sve, ali smo dosta nesrećno izgubili”,  zaključio je Pavićević.

Nidam: Teško je isti tim pobijediti dva puta

U odsustvu Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda, Derek Nidam će večeras imati još veću odgovornost u igri.

“Već smo u gostima pobijedili Gran Kanariju. Mislim da smo tu utakmicu imali u rukama do kraja, ali smo je stvarno zabrljali. Skoro smo sami ispustili pobjedu. Znamo da je teško isti tim pobijediti dva puta, pa nam je drago što ovu utakmicu igramo na našem terenu, gdje dobijamo gomilu energije iz svojih koševa. Pokušaćemo da dođemo do nove pobede, jer nam je to prijeko potrebno”, rekao je Nidam.

Send this to a friend