Košarka Bitka za pehar

Pobjednik putuje na Svjetsko prvenstvo

foto: http://www.cgskolskisport.me/

Državno prvenstvo 37. Školskih sportskih igara Crne Gore u košarci za dječake i djevojčice osnovnih škola održaće se u Podgorici, 24. februara u Gimnaziji “Slobodan Škerović”.

Takmičenje ima poseban značaj, jer pobjednici državnog prvenstva idu na Svjetsko prvenstvo. Organizator Školskih sportskih igara 2020. je Crnogorski školski sportski savez pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, odnosno Ministarstva sporta i mladih.

Državnom prvenstvu su prethodila školska, opštinska i regionalna takmičenja.

Pobjednici dolaze iz četiri regije: Sjeverne, Južne, Srednje regije I zona i Srednje regije II zona, najbolji iz 15 gradova i iz 42 osnovne škole stekli su pravo učešća na Državnom prvenstvu. Državno prvenstvo će pratiti sudije koje će delegirati Košarkaški savez Crne Gore.

“Školske sportske igre učenika osnovnih škola Crne Gore imaju za cilj da školsku omladinu trajno i organizovano motivišu na sistematsko fizičko vježbanje i sportski trening i na taj način doprinesu stvaranju navika za aktivnim učešćem u sportu. Crnogorski školski sportski savez na finalnom takmičenju Školskih sportskih igara Crne Gore za postignute rezultate dodjeljivaće nagrade predviđene pravilnikom školskih sportskih igara Crne Gore”, kazao je predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimir Vukićević.

Send this to a friend