Košarka

Pokušaćemo da iznenadimo atletski moćnu ekipu

foto: FIBA.com

Nisu oduševili u mečevima sa jakim selekcijama u grupi (porazi od Litvanije i Turske), ali danas će im trebati najbolje izdanje ovog ljeta ukoliko žele da već nakon ovog meča obezbijede opstanak u A diviziji. Naravno, u tom slučaju imali bi i četvrtfinale u džepu.

Mladi košarkaši Crne Gore danas od 18 sati u njemačkom Kemnicu napadaju uvijek sjajno fizički pripremljenu selekciju Francuske biće to jedan od derbija nokaut faze Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Momci Dušana Dubljevića do osmine su stigli samo jednom pobjedom i to protiv posljednjeplasirane Velike Britanije, dok je Francuska bila druga u superjakoj grupi u kojoj su se našle još Hrvatska, Ukrajina i zanimljivo Španija koja je u nokaut fazu ušla sa posljednje pozicije.

“Kada se sve sagleda jasno je da je praktično svejedno ko bi nam došao iz te grupe, jer nijedan rival ne bi bio lak”, istako je naš selektor Dušan Dubljević.

Ipak, o Francuzima ne treba mnogo trošiti riječi… Iako se radi o mladim selekcijama jasno je kako se radi u toj zemlji kada je u pitanju košarka. Uostalom, mladi “trikolori” bili su bronzani na prošlom Evropskom prvenstvu.

“Imali smo prilku da ih upoznamo na jednom od pripremnih turnira i zaista radi se o atletski fenomenalnoj ekipi”, dodao je Dubljević.

Velika pobjeda za Crnu Goru bi značila i već sada opstanak u A diviziji Evropskog prvenstva, dok bi u slučaju poraza naši momci imali još dvije prilike da kroz razigravanje ostanu dio elite.

“Već ranije smo istakli da je naš primarni cilj opstanak, a nadam se da ćemo ga već danas ostvariti”, poručio je Dubljević.

Favorit u ovom duelu je dobro poznat…

“Nema sumnje da je to Francuka, ali mi ćemo uraditi sve da iznenadimo”, zaključio je selektor Crne Gore.

Ukoliko bi preskočila današnju prepreku Crnu Goru bi u četvrtfinalu čekao bolji iz duela Srbija – Rumunija.

Send this to a friend