Košarka

Popović i Ilić u pogonu

Na žestokim kondicionim treninzima Budućnost Volija rade i naši reprezentativci Aleksa llić i Petar Popović, koji su u procesu oporavka.

Mladi asovi ,,plavih“ zbog povreda nijesu bili u konkurenciji selekcije Crne Gore za Eurobasket. Ipak, da je njihov oporavak blizu, svjedoči ritam rada u kompleksu ,,Verde“ u Podgorici, u kojem Podgoričani treniraju od 20. jula. Radom direktno koordiniše trener Aleksandar Džikić a ekipa se polako uvodi u rad sa loptom. Novi strateg Podgoričana već u ovoj fazi priprema pomno prati i kontroliše treninge svakog od pojedinaca. Trenutno je na raspolaganju 11 igrača, novajlije i velika pojačanja Grin i Lendri.

Ono što posebno raduje je rad llića i Popovića.

Radimo kontrolisano, jer cilj je izbjeći ponovne povrede. Od maja i finala šampionata Crne Gore sam van stroja, žao mi je što se nijesam oporavio u potpunosti za pripreme reprezentacije. Rad u Budućnost Voliju prija, svi smo željni terena a uskoro kreću pripremne utakmice kazao je Popović. Pitanje je koliko će Džikić u uvodnom dijelu priprema forsirati njih dvojicu trener Podgoričana jasno je istakao da će biti oprezan i da neće forsirati niti preuraniti njihov povratak na teren.

Ekipa je planirala četiri sedmice rada u Podgorici. Prvi prijateljski mečevi na programu su u Beogradu, protiv srpskog vicešampiona FMP-a i jednog njemačkog Bundesligaša.

Interesantno, treninzima Budućnost Volija juče je prisustvovao (ne i trenirao) crnogorski reprezentativac Danilo Nikolić. U zavisnosti od toga da li će krilni centar biti izostavljen sa spiska nacionalnog tima za Eurobasket, što će se znati danas Nikolić bi se u najkraćem roku priključio radu „plavih”.

Sa reprezentacijom rade i plejmejker Nikola Ivanović, bek Suad Šehović i centar Filip Barović.

Send this to a friend