Košarka

Potvrda brejka ili plava reakcija

Košarkaši Mornara zadali su prvi udarac i velikim brejkom u Podgorici poveli 1:0 u finalu plej-ofa crnogorske Superlige. Međutim, vremena za euforiju i bilo kakvo slavlje nema, jer dvije naše najbolje ekipe večeras očekuje drugi meč, a sve ljubitelje magične igre u našoj zemlji novi spektakl izabranici Mihaila Pavićevića u “Topolici (18h) dočekuju Budućnost Voli.

“Pokazali smo da možemo da se nosimo sa podgoričkim timom. Bio bih neizmjerno srećan da budem dio ekipe Mornara koja je postala, prvi put u klupskoj istoriji, šampion Crne Gore. Do tog cilja, međutim, valja napraviti još dva velika koraka. Onaj veći je, čini mi se, ovaj duel. Mislim da imamo snage da ga, uz pomoć vjerne publike, napravimo”, ističe Uroš Luković.

Mornar je upisao treći trijumf protiv Budućnosti ove sezone, drugi zaredom, nakon onog u Superligi. Upravo su ti dueli, ali i svi prethodni dodatni motiv Pavićevićevim izabranicima. Vidjeli su da mogu savladati vladara naše košarke.

“Vidio sam na treninzima pred utakmicu, po ponašanju igrača i njihovoj želji da daju sve od sebe, da se vraćamo u formu i pobjednički kolosjek, sličan onom iz ABA lige”, poručio je Pavićević.

Na drugoj strani Podgoričani u Bar dolaze da uzvrate velikom rivalu. “Plavi” tokom tog prvog meča nijesu bili na svom nivou. Nije bilo prepoznatljive energije, napad nije funkcionisao tokom cijele sezone, a i u odbrani je bilo mnogo problema. Međutim, to neće poremetiti Nikolu Ivanovića i ostale.

“Moramo da se osvijestimo i zaboravimo tu prvu utakmicu. Mornar je stekao prednost, ali za titulu su potrebne tri pobjede. Nijesmo odigrali ni blizu onome kako umijemo i možemo. Nije bilo energije i agresivnosti. Tačno je da smo ispražnjeni nakon finala ABA lige, ali to ne smije biti alibi, jer igramo finale”, poručuje Ivanović koji očekuje reakciju svoje ekipe.

“Očekujem mnogo bolju igru, očekujem reakciju tima, počevši od mene, očekujem da uzvratimo udarac Mornaru već u Baru”.

Jedini koji su bili raspoloženi za igru u redovima crnogorskog šampiona bili su Nemanja Gordić i Filip Barović.

“I Mornar je energetski ispražnjen, pa je Nidam ubacio 34 poena. Energija mora da se nađe, jer je odbrana trona cilj i imperativ. Imamo kvalitet, mislim da smo bolji od Mornara, ali je poslije ovog meča jasno da samo maksimalno agresivno i čvrsto u duelima možemo da stignemo do cilja”, poentirao je Nikola Ivanović.

Send this to a friend