Košarka

Preokret Hjustona, Boston vratio dupli brejk u Čikagu

Hjuston je pobijedio u Oklahomi 113:109 i poveo 3:1 u seriji sa “tanderima”, Boston je slavio u Čikagu 104:95 i vratio dupli brejk, dok je na 2:2 na startu plej ofa izjednačila i Juta trijumfom nad Klipersima 105:98.

Vodila je Oklahoma tokom cijele utakmice, imala i plus 14 tokom treće dionice, a domaćem timu nije pomogla ni činjenica da je Rasel Vestbruk do poluvremena upisao tripl-dabl.

U završnici su se bolje snašli košarkaši Hjustona i došli na korak od plasmana u sljedeću rundu. Nene je postigao odlučujuće poene i zaokružio sjajnu partiju koju je krunisao sa 28 poena i 10 skokova. Po 18 koševa na svoj konto upisali su Gordon i Vilijams, dok je Harden ubacio za njega više nego skromnih 16 koševa.

U domaćoj ekipi 35 poena i po 14 skokova i asistencija Rasela Vestbruka, a solidan je bio i Stiven Adams sa 18 koševa.

Boston je i drugi put u nizu slavio u Čikagu, a iako je ubacio samo jednu trojku iz devet pokušaja, Ajzea Tomas je sa 33 poena bio igrač meča. Isti učinak sa druge strane zabilježio je Džimi Batler, ali su “bikovi” prokockali prednost koju su donijeli iz Bostona.

https://www.youtube.com/watch?v=O2h07xVl_UE

Poslije izjednačene borbe u Solt Lejk Sitiju, Juta je serijom 15:4 u završnici prelomila utakmicu.

Džonson je bio najefikasniji sa 28 poena, dok je Hod dodao 18. Kris Pol i Džamal Kroford su postigli po 27 sa druge strane.

https://www.youtube.com/watch?v=s_ZhHFrTTzs

Send this to a friend