Košarka

Prvi cilj je ispunjen, novi je da se odbrani tron ABA lige

Budućnost Voli je apsolutni zasluženo osvojila trofej Kupa Crne Gore! A takav epilog se i očekivao, sve drugo bi bilo malo sportsko čudo…

“Plavi” su tako stigli do 30. pehara u klupskoj istoriji, ugrabili su 12. pehar Kupa u 13 izdanja tog takmičenja od kada je Crna Gora obnovila nezavisnost, a Jasmin Repeša je proslavio svoj prvi trofej na klupi šampiona ABA lige i vicešampiona malene balkanske ljepotice.

Naravno, zasluge za uspjeh idu svima, ali za MVP turnira je proglašen Noris Kol!

“Nagrada stvarno znači, ali najbitnije od svega je što smo trijumfovali u Kupu. To nas čini srećnim i zadovoljnim”, jasan je 30-godišnji plejmejker.

Kada se ekipa popne na pobjedničko postolje, to uvijek utiče na samopouzdanje. Naravno, u pozitivnom smislu. A pred našim evroligašem su odlučujuće bitke na Jadranu Suad Šehović i drugovi će u posljednja tri kola (Zadar, Mega, Cibona) juriti treće mjesto u regularnom dijelu ABA lige, a onda će se okrenuti plej ofu u kome postoji samo jedan cilj odbrana trona.

“Pred nama je težak nastavan sezone, a iskustvo iz Kupa može da nam koristi na najbolji mogući način. Jednostavno, u Kupu nismo imali pravo na kiks, a praktično nemamo taj luksuz ni u ABA ligi. Mislim da nam je Kup dobro došao”, poručio je osvajač dva NBA prstena sa Majamijem.

Budućnost je prije početka Kupa bila viđena kao pobjednik, a svi znamo da su “unaprijed dobijene utakmice najteže. Na Jadranu je slična situacija izazivači su opasniji (Crvena zvezda, Cedevita, Partizan), ali “plavi” sa najskupljim timom u istoriji imaju obavezu da napadnu drugu titulu na Jadranu.

“Teško je igrati kada se očekuje vaš trijumf. To je to breme koje nosi uloga favorita, ali to je naš posao. Što se tiče Kupa, jesmo gubili i u polufinalu i u finalu, ali smo na vrijeme uspjeli da riješmo utakmicu u svoju korist”, rekao je plej, koji je za kratko vrijeme kupio probirljivu podgoričku publiku.

Kol potezima zabavlja navijače, ali ponekad ih i dovodi do ludila svojim ishitrenim odlukama. A posebno je nervozan bio u finalu Kupa protiv Sutjeske (85:71) u 1. četvrtini je udario glavom u nos Nikolu Pavlićevića, dok je u finišu prvog dijela ušao u klinč sa Borisom Lalovićem.

“Sve je to dio igre. Jednostavno, dešava se”, poručio je jedan od najboljih igrača Budućnost Volija, a zatim poentira…

“Bitnije od toga je kako ćete reagovati u narednoj situaciji. A i saigrači i ja smo vratili fokus i posvetili se samo terenu”.

Send this to a friend