Košarka

Rebić se nada uspješnoj sezoni u dresu Mornara

foto: Mega Bemax

Nikola Rebić nada se novoj uspješnoj sezoni Mornara, na nivou istorijskih rezultata iz prethodne sezone. Novi plejmejker Barana juče je predstavljen u “Topolici” kao pojačanje za sezonu pred nama.

Bek koji je odigrao 23 evroligaška meča u Crvenoj zvezdi i stasavao kod slavnog crnogorskog trenera Dejana Radonjića, imao je izuzetnu prethodnu sezonu u Mega Bemaxu.

“Dolazio sam u Bar dva puta minule dvije sezone ali nijesam imao prilike da upoznam grad, samo dvoranu i ambijent u kojem Mornar igra. Od igrača sam čuo dosta lijepih stvari i o atmosferi i o gradu. Mornar je lani imao sjajnu sezonu, sve nas prijatno iznenadio i nadam se da će takva biti i predstojeća”, kazao je Rebić.

Prošle sedmice je, u utorak u Beogradu, imao priliku da nastupi za Mornar protiv FMP-a u prijateljskom meču. Ostavio je odličan utisak, pružio ekipi novu dimenziju. Upravo to je falilo crnogorskom prvaku u četvrtfinalu Super kupa ABA lige u četvrtak protiv Partizana, kada nije mogao da igra.

“Imao sam tri treninga sa ekipom, jedan u Beogradu, dva u Laktašima. Nema mnogo vremena da se spremimo za Olimpiju, posebno za mene, ali na osnovu prvih utisaka nadam se da ću se dobro uklopiti”, dodao je Rebić

U tih 12 minuta igre protiv FMP-a istakao se sa pet asistencija centrima Mornara. Nije bilo potrebno mnogo vremena da se uklopi u bekovsku liniju…

“Plejmekeru uvijek dobro dođe visoki igrač i nadam se da će biti dobre saradnje u pik-en-rok situacijama i sa Lukovićem i sa drugim centrima Mornara. Nijesam još dobro upoznao ekipu i saigrače, ali optimista sam”, dodao je Rebić.

Mladi igrač već je osvojio četiri trofeja u karijeri sa Crvenom zvezdom. Sa Mornarom se nada makar jednom u nastupajućoj sezoni odbrani trona prvaka Crne Gore.

Send this to a friend