Košarka Vučice napadaju Beroe

Šampion nije za vađenje

Ne može dalje, a ni teže. Ekspedicija Ženskog košarkaškog kluba Budućnost Ветах nakon gostovanja Celju, samo četiri dana kasnije otputovala je za Staru Zagoru, na najdalje gostovanje, a ujedno s obzirom na to da “vučice” igraju protiv aktuelnog šampiona WABA lige, ekipe Beroea i najteže.

“Plave” su juče oko podne doputovale u Staru Zagoru, nekadašnje Beroe, što u prevodu znači željezo, a nakon kratkog predaha, “vučice” su u dvorani “Munisipal” odradile trening uoči današnjeg meča (17 h) u kojem će pokušati da poprave utisak sa premijere.

Interesantno je da su prije šest i po mjeseci Beroe i Budućnost Ветах igrali su dramatično finale u Celju, a nakon promašenog bacanja Nikoline Babić za produžetak, Bugarke su uspjele da prvi put osvoje regionalnu krunu. Danas, nešto više od pola godine kasnije šampion WABA lige premijerni meč nove sezone na svom terenu igra upravo protiv košarkašica Budućnost Ветаха. Podatak da su Podgoričanke samo dva puta savladale Bugarke u osam međusobnih okršaja, jasno govori da je tradicija na strani tima iz Stare Zagore. Istina, u odnosu na minulu sezonu oba tima su znatno promijenjena u redovima crnogorskog šampiona tu su Babić, Mitrašinović, Živković, Jakšić i Bigović, koje su igrale finale u martu, dok je iz tog duela sada u redovima ekipe Beroe samo pet igračica (Ivanova, Bojadžieva, Dineva, Konstatinova i Kočeva).

“Bugarke su dosta mijenjale tim, znamo da su došle dvije sjajne Amerikanke, Adams i Li, koje su veoma kvalitetne i koje će sigurno biti prevaga. Za razliku od njih mi smo podmladile ekipu i sigurno da postoji razlika u kvalitetu. Ali, bez obzira na sve, nećemo se unaprijed predati, već želimo da pokažemo da imamo tim koji će moći da igra protiv najboljih, lako nije bilo mnogo vremena nakon meča sa Celjem, vjerujem da ćemo izgledati bolje”, kazala je Nikolina Babić, kapitenka Budućnost Веmаха.

Beroe će u novu sezonu ući sa dvije Amerikanke, dok su “plave” osim pojačanja iz juniorskog tima, jače samo za tandem iz Crvene zvezde Minu Đorđević i Aleksandru Katanić.

“Svjesne smo da je Beroe favorit, lako su izmijenili ekipu od prošle sezone, imamo dosta informacija o njima, poznate su nam te igračice, tako da smo se proteklih dana uveliko spremale za njih. Jasno je da neće biti lako, šampion definitivno nije za vađenje, ali daleko od toga da ćemo se predati. Idemo da odigramo dobar meč, mnogo bolji nego što je to bilo u Celju, a prije svega moramo biti agresivnije u odbrani”, kazala je Aleksandra Katanić.

Crnogorski šampion u protekle tri godine, koliko Beroe igra WABA ligu, slavio je u Staroj Zagori samo 29. novembra 2017. godine i to vrlo ubjedljivo 81:59. Činjenica je da su sada okolnosti znatno drugačije, ali “plave” žele da pokažu mnogo veću energiju.

“U Celju smo djelovale loše, imale loš šut i sigurno da moramo biti na mnogo boljem nivou. Znamo dosta o Bugarkama, imaju neugodne i brze bekove, a najveća opasnost je sjajna Li, koja dominira u reketu i veoma je teška za čuvanje. Međutim, obratićemo posebnu pažnju na nju, nastojati da budemo agresivne i da iz tranzicije dođemo do lakih poena”, kazala je Milena Jakšić, koja će ove sezone imati mnogo veću ulogu nego do sada.

Send this to a friend