Košarka

SC Derbi želi revanš za poraz u prvom dijelu sezone

KK SC Derbi

Kad vam u goste stiže ekipa koja je izgubila posljednjih osam utakmica, koja je „fenjeraš“ regionalnog takmičenja, to je, na papiru, poželjan protivnik, ali, ujedno, i izazovan. Košarkaši SC Derbija večeras u „Morači“ (19 časova) imaju priliku da protiv MZT-a nastave uspješan period, jer očekivan poraz od Partizana u prošlom kolu ne može da pokvari seriju od tri pobjede prije toga.

Sa sedam pobjeda i devet poraza, „studenti“ su u zoni plej-ofa (trenutno su sedmi), i sigurno žele da ostanu u tom dijelu tabele i nakon duela sa Skopljancima. Međutim, MZT-u „gori pod nogama“, sa samo dvije pobjede je prikovan za dno tabele i sigurno će pokušati da se u preostalih 10 kola domogne opstanka, a Podgorica je prilika da prekinu negativan niz, osokoljeni dobrom partijom protiv Budućnosti u prošlom kolu, kada su u finišu imali šansu i da iznenade favorizovanog protivnika…

“Nakon tri pobjede u ABA ligi imali smo meč sa Partizanom u kojem smo pružili dosta dobar otpor u većini meča. U subotu dočekujemo ekipu koja se polako diže nakon promjene trenera. Raspored im je takav da su igrali sa tri dosta teška protivnika u prethodne tri nedjelje i sigurno da su željni da prekinu lošu seriju. Mi znamo šta treba da radimo kako bismo nastavili sa dobrim partijama, znamo gdje smo griješili kada smo igrali u Skoplju i trebalo bi da ih ne ponavljamo. U prvom meču su i dobro šutirali za tri i napali reket tako da im moramo više otežati šuteve kako bismo stigli do nove pobjede”, rekao je mladi hrvatski centar SC Derbija Tomislav Ivišić.

SC Derbi je dodatno motivisan da se revanšira MZT-u za poraz u prvom duelu u Skoplju, kada je domaćin slavio 92:79, zahvaljujući mnogo boljoj trećoj četvrtini (20:11).

“Čeka nas stvarno teška utakmica, protiv tima koji se pojačao u prethodnih par nedjelja i ima kvalitetne i iskusne igrače. Igraju dobro, ne predaju se do kraja meča i sigurno će biti na maksimumu. Igraju sa puno trčanja i otvorene igre, gdje su vrlo opasni i tu će trebati najviše fokusa i energije”, rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

MZT je drugu od dvije pobjede ostvario 27. novembra prošle godine, kod kuće protiv Mege, što znači da ove sezone nije osjetio ukus pobjede u gostima.

“Igramo protiv tima koji je, drugu sezonu zaredom, možda i najprijatnije iznenađenje u ABA ligi. Još uvijek nemamo pobjedu na gostujućem terenu, a da bismo ostvarili cilj opstanka u regionalnoj eliti, biće nam potrebne najmanje dvije pobjede u gostima. A, da ovu priču započnemo u Podgorici, potrebna nam je energija kakvu smo pokazali u meču protiv Budućnosti. Zdravstveni bilten nam ne pomaže, imamo bolesne i povrijeđene igrače, ali to nije i ne bi trebalo da bude naš alibi. Duel sa SC Derbijem je ogroman test za naše košarkaše, jedna od posljednjih prilika da pokažu karakter i energiju, što se vidi tek kada igramo kod kuće. Moramo da izvučemo posljednji atom energije, igramo čvrsto i beskompromisno bez obzira na to što ne igramo pred svojim vjernim i bučnim navijačima, jer nemamo pravo na grešku. Samo sopstvenim kvalitetom možemo da postignemo željeni cilj”, rekao je trener MZT-a Dragan Nikolić.

Send this to a friend