Košarka

Šćepanović: Čistog obraza napustio sam Budućnost

foto: ABA liga

Bivši trener košarkaša Budućnosti Vlado Šćepanović kazao je u intervjuu za Portal RTCG da je klupu “plavih” napustio na način na koji je došao – čistog obraza.

Legendarni košarkaš bio je četiri mjeseca strateg crnogorskog šampiona.

“Čovjek sam koji hoće da vjeruje ljudima. Tako sam se postavio od prvog dana po dolasku u klub. Stojim iza onoga što radim i imam odgovornost. Isto tako želim da svi koji sa mnom rade, od igrača do svih u klubu, da rade svoj posao i odgovaraju za njega. Ne postoji više kolektivna odgovornost iz komunističkog perioda. Jednostavno, vjerovatno je i dosta neplanirano krenulo s dobrim rezultatima. Svi su bili u čudu kako ekipa koja je u pripremnom periodu gubila dosta mečeva i od slabijih protivnika, može da pravi odjednom tako dobre rezultate. Pobijedili smo na otvaranju ABA lige Cedevitu u gostima. Koliko god da su oni negirali da nijesu u formi, odigrali su fenomenalno u pripremnom periodu. Dva dana prije početka važili su za najozbiljniju ekipu. Mogu da razumijem da se igra loše. Da se promaši, ali da se ne daje maksimum na parketu, to nikad neću prihvatiti. Došlo je do situacije kada vidim da posljednje dvije utakmice protiv Bajerna i Karpoša par igrača neće da daju maksimum. Odlično znam koji su razlozi za to i po čijem nagovoru, ali neću više da ulazim u tu priču. To je za mene prošlost i igre u kojima nijesam želio da učestvujem. Kako sam došao – čistog obraza, tako sam i otišao. Dao sam svoj maksimum koji možda nije bio dovoljan”, kazao je Šćepanović.

Mladi stručnjak istakao je i da je zadovoljstvo za njega predstavljala činjenica da upravo Budućnost bude prvi klub u njegovoj trenerskoj karijeri.

“Da nijesam planirao da budem trener sigurno da ne bih počinjao da se bavim tim poslom. Bila mi je velika čast da mi prvi trenerski posao bude u tako velikoj i kvalitetnoj ekipi kao što je Budućnost. To bi svaki trener na početku karijere mogao samo da poželi. Naravno, to je i za mene bio veliki izazov, ali, biću neskroman, kakav sam bio i kao igrač, pa ću reći da mi nikada nije falilo samopuzdanja. Vjerovao sam u sebe i iz ove perspektive, bez obzira na ostavku, napravio sam odličan potez. Vidio sam da je taj posao za mene. Bez obzira što sam dugo u košarci bio kao igrač, to ne znači da možete biti i trener. To je mnogo komplikovaniji i zahtjevniji posao, ali u ta četiri mjeseca shvatio sam da je to posao za mene. Smatram da sam za četiri mjeseca u Budućnosti napravio odličan posao i za ekipu i za sebe. Kada sam se dogovorio sa upravom nijesam imao nijednog potpisanog igrača. Veoma je teško sklapati ekipu pogotovo za nekoga ko počinje taj posao. Sklopili smo ekipu gdje je čitava bivša Jugoslavija pričala da je to tim koji je možda po imenima najjači u ABA ligi”, dodao je Šćepanović.

Send this to a friend