Košarka

Šćepo ostaje u Bambergu, želi titulu

Krajem februara Bamberg je zbog loših rezultata otpustio Andreu Trinkijerija, njega je na klupi zamijenio Luka Bjanki, a ostalih promjena u stručnom štabu nije bilo. To znači da će Vlado Šćepanović i dalje biti jedan od pomoćnika u redovima njemačkog šampiona. Prethodnih dana su se pojavljivale razne informacije vezane za Japanca, ali od sinoć nema nikakve dileme.

“Imam ugovor na dvije godine i to se nikad nije dovodilo u pitanje”, javio nam se Šćepanović sinoć. “Ostatak stručnog štaba kome i ja pripadam je ostao na svojim pozicijama i kao profesionalci smo dužni da pomognemo novom treneru i da damo maksimum do kraja sezone.”

Bamberg ove sezone ne blista u domaćoj Bundesligi nakon 22 kola imaju učinak od 12 pobjeda i deset poraza, dok su u Evroligi daleko od plasma na u četvrtfinale.

U 24 utakmice imaju tek devet pobjeda i 15 poraza.

A, ciljeve novog trenera otkrio je bivši trener Budućnosti…

“Ambicije su kao i uvijek velike. To je osvajanje njemačkog prvenstva. Svakako, prioritet za sa da je ulazak u plej-of, ali je krajnji cilj osvajanje šampionske titule. Ekipa ima kvalitet i sposobna je da to i ostvari, ali svakako neće biti lako iako smo optimisti po svakom pitanju”, poentirao je Vlado Šćepanović.

Send this to a friend