Košarka Dugogodišnji kapiten reprezentacije najavio meč sa Velikom Britanijom

Sekulić: Bitna kontrola skoka

Dugogodišnji kapiten reprezentacije Blagota Sekulić u nacionalnom timu počinje trenersku karijeru u meču protiv Velike Britanije. Pred duel u ,,Morači“, u petak od 19 časova, govorio je sa optimizmom.

“Vjerujem da imamo kvalitetniju ekipu. U reketu imamo prednost. Igramo kod kuće i vjerujem da će to biti dovoljno, uz pravi pristup”, rekao je Sekulić.

Kvaliteti Britanaca su dobro poznati, kao i zadaci koji su postavljeni pred našu reprezentaciju.

“Britanci gaje košarku koja je jako neugodna za nas. Sa puno ranih šuteva u prvih četiri ili pet sekundi napada. Žele odmah da napadnu. Moramo biti spremni, da trčimo dosta sa njima, da branimo tranziciju”, dodao je Blagota.

Podgoričanin je istakao da je kontrola skoka jako bitna, a da protiv ovako specifičnog stila protivnika kompletna postava mora biti angažovana na terenu za dobro građenje obruča.

“Kako centri, tako i bekovi, svi moraju da zagrade, da se osigura skok. Šutiraju rano, dosta za tri poena. Nakon promašaja to su često ‘dugački’ skokovi gdje će i bekovi imati veliku odgovornost”, dodao je Sekulić.

Sveukupno, stručni štab je veoma zadovoljan pristupom svih igrača koji su dobili priliku u nacionalnom timu…

“Vjerujem da smo svi jako zadovoljni kako ekipa izgleda. Igrači su pokazali izuzetan pristup, rade jako dobro, pažljivi su za sve instrukcije. Nemamo ni najmanjih probema sa njima, tako da smo mi u stručnom štabu jako zadovoljni. Doduše nemamo puno vremena za treninge, ali momci su izuzetno fokusirani”, kazao je Sekulić.

Konačno, ,,crvenima“ je potrebna što bolja podrška sa tribina ,,Morače“.

“Očekujem punu dvoranu, nama je publika uvijek bila jako bitna. Uvijek smo imali podršku kada je to bilo potrebno, a sada je zaista jako potrebno, za novi tim i novi stručni štab. Vjerujem da će navijači prepoznati to i da ćemo se na kraju zajedno radovati”, zaključio je Blagota Sekulić.

Ulaznice će biti danas u prodaji na šalteru SC ,,Morača“ od 10 do 19 časova, po cijeni od tri eura.

Send this to a friend