Košarka Na dan ulaska tima u kompleks Diznilenda

Slučaj zaraze i u Vučevićevom Orlandu

Orlando Medžik, tim naše NBA zvijezde Nikole Vučevića, saopštio je da je u ekipi registrovan slučaj zaraženog korona virusom.

U klubu su istakli da su željeli da poštuju privatnost igrača, koji će u narednom periodu biti u karantinu i neće boraviti sa ekipom u kompleksu Diznilenda, gdje će se održati zvanični trening-kampovi, pa zavšnica lige od 30. jula.

To znači da pozitivan na korona virus definitivno nije Vučević – koji je sa dijelom ekipe fotografisan kako ulazi u kompleks u kojem će se igrati NBA završnica.

Spekuliše se, da je zaražen bek Merkel Fulc. Klub je saopštio, da Fulc trenutno nije sa ekipom iz privatnih razloga.

Merkel Fulc ove sezone jedan je od ključnih igrača Orlanda – nekada prvi pik na NBA draftu je peti strijelac tima sa 12,1 poena po meču i prvi asistent sa 5,2 poena u prosjeku.

“Drago mi je da su igrači uzbuđenii optimisti uoči nastavka sezone. Vjerujem da ćemo do prvog zvaničnog meča krajem jula biti kompletni, makar kad je u pitanju problem sa zarazom korona virusom”, rekao je predsjednik košarkaških operacija Orlanda Džef Veltman.

Za Orlando je problem dugoročna povreda krila Džonatana Ajzeka. Veltman je nagovijestio da je Ajzek tek počeo sa laganijim individualnim treninzima sa loptom. To znači da ne postoje šanse da jedan od najboljih igrača u klubu bude oporavljen do kraja jula. Eventualno bi mogao da se pridruži ekipi za nastup u plej-ofu, ali je mala vjerovatnoća da bi zbog toga klub rizikovao pogoršanje Ajzekove povrede.

Tags
Send this to a friend