Košarka

Šta kaže Teodosić o povratku na teren?

Košarkaš LA Klipersa Miloš Teodosić kazao je da neće da žuri sa povratkom na teren i da je sve u rukama lekarske službe tima iz “grada anđela”.

Reprezentativac Srbije povrijedio se prije tri sedmice na utakmici sa Finiksom, a dijagnoza je bila “plantar fascitis” (povreda koja prouzrokuje bolove u peti i donjem dijelu stopala).

“Sve je u rukama ljekarske službe. Povreda ne spada u teške, ali je vrlo nezgodna i može da se vraća, pa zbog toga zahtijeva strpljenje. Još ne znam kad ću ponovo na parket i ne smijem time da se opterećujem, jer mogu da izazovem kontraefekat i dugotrajne probleme. Ne preostaje mi ništa drugo nego da slušam medicinski tim”, objasnio je Teodosić.

LA Klipersi nakon deset odigranih utakmica imaju polovičan učinak.

“Dobro smo počeli sezonu, ali smo u posljednjih pet mečeva doživjeli četiri poraza. Slijedi nam turneja prvo po zapadnoj, a kasnije po istočnoj obali i trebalo bi da budem sve vrijeme sa timom. U sastavu imamo mnogo kvalitetnih igrača i naravno da mogu da igraju dobro i bez mene, ali ja se nadam da ću se što prije oporaviti i da ćemo zajedno pobjeđivati u nastavku sezone. Naravno da želim da se što prije vratim na parket, ali je prioritet da se povreda potpuno zaliječi kako bih mogao bez problema da igram u kontinuitetu”, zaključio je plejmejker.

Teodosić je do povrede u prosjeku bilježio 5.5 poena i 4 asisstencije po utakmici.

L.Đ.

Send this to a friend