Košarka

Velić: Mornar igrao sa više želje i energije

Trener košarkaša Cibone Ivan Velić čestitao je Mornaru na zasluženom trijumfu u 17. kolu ABA lige i iskazao žaljenje što njegova ekipa nije izvukla povoljniji poraz zbog boljeg međusobnog skora.

Mornar je savladao Zagrepčane 91:78 i sada su oba tima na učinku 7-10.

“Mi smo na momente igrali dobro, međutim imali smo previše padova u igri od par minuta što je ekipa Mornara znala da iskoristi i prelomi utakmicu. Prvo poluvrijeme bilo je korektno, uz lošu odbranu, jer smo primili 50 poena. U trećoj četvrtini smo digli intenzitet i energiju. U prvih pet minuta nastavka dobro smo igrali i približili se na tri poena, međutim namjeran faul, pa skok u napadu, uz dvije brze trojke, učinili su svoje i poslije nismo imali ni snage ni energije da pružimo jači otpor. Očigledno su nas koštali umor i dug put, tako da smo u zadnjih deset minuta dosta izgubili na svježini”, rekao je Velić i dodao:

“Na kraju smo imali otvoren šut za tri poena koji bi nam donio poraz manji od 11 razlike koliko smo u Zagrebu dobili Mornar. Nadam se da to neće biti presudno u zadnjim kolima ABA lige. Momci su dali sve od sebe, ali osjetio se manjak energije u posljednjoj četvrtini. I podatak o skok igri govori da je ekipa Mornara igrala sa više energije i sa više želje. Ali ima još dosta da se igra, nadam se da ćemo i mi i Mornar ostvariti svoje ciljeve.“

Cibona u narednoj rundi, 2. februara, dočekuje Partizan.

 

Send this to a friend