Košarka

Voker koči trejd Vučevića

Malo je vjerovatan odlazak našeg Nikole Vučevića iz Orlanda u Šarlot ovog ljeta, jer prva zvijezda Hometsa Kemba Voker ne želi da učestvuje u trejdu.

Spekulacije koje su trajale nekoliko sedmica prekinuo je sam Voker. Sarlotu je potreban prvoklasni centar, Orlandu bek ekstra klase, ali varijantu najjednostavnijeg trejda za oba tima stopira zvijezda ekipe iz Sjeverne Karoline.

“Želim da ostanem u Šarlotu dugo godina. Ni Njujork, ni Orlando, niti bilo koji rivalski tim me ne interesuje. Oko ovakvih stvari se ja pitam”, rekao je kratko Voker juče za lokalne medije.

Orlando je spreman da trejduje Vučevića, koji ima još godinu aktuelnog ugovora, jer je centarsku liniju pojačao dovođenjem velikog talenta Mohameda Bambe na NBA draftu. Centar Bijombo već je trejdovan, a u redove tima sa Floride stigla je ruska “petica” Timofej Mozgov.

Ekipa je trenutno suočena sa problemom da nema iole kvalitetnog beka, nakon odlaska Hrvata Hezonje u Njujork. Vučevićeva ambicija je da ostane u Orlandu makar do isteka aktuelnog ugovora na ljeto naredne godine, koji iznosi oko 12,5 miliona američkih dolara po sezoni. Baranin je igrač sa najdužim stažom u klubu, ali je daleko od ostvarenja ambicije da konačno zaigra u NBA plej-ofu.

Kako sada stvari stoje, najvjerovatnija opcija trejda je prelazak u Atlantu kada bi Hoksi bili voljni da Orlandu prepuste njemačkog plejmejkera Denisa Šredera. Vučević je izuzetno atraktivan na tržištu NBA igrača, s obzirom na to da bi novi klub naslijedio samo tu jednu godinu njegovog aktuelnog ugovora.

Send this to a friend