Košarka Izvjesno učešće Barana u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju

Vrata Evrokupa otvorena za Mornar

Drugo po jačini evropsko košarkaško takmičenje je iz dana u dan sve manje. Darušafaka, Ritas i Bilbao od ranije, a od juče i još jedan veoma važan klub Tofaš se zahvalio Evroligi i Evrokupu na trogodišnjoj saradnji i potpisao ugovor sa Fibinom Ligom šampiona. Širom Starog kontinenta kruže informacije da Svjetska košarkaška federacij a nudi daleko veći novac za učešće, što je sve većem broju timova veoma primamljivo u trenutnoj situaciji “transfer” kluba iz Burse potvrđuje ove priče.

Otvorena vrata

A, šta sve ovo znači za Mornar? Nakon što je sezona poništena, odlučeno je da ABA ligu naredne sezone u Evroligi predstavlja Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija će u Evrokup, Partizan razmišlja o daljim koracima, a gotovo je izvjesno da će regionalno takmičenje u Evrokupu predstavljati i “ponos Bara”. Izabranici Mihaila Pavićevića su prošlu sezonu proveli u Ligi šampiona, dok su kroz ABA na terenu izborili mjesto koje vodi u drugorazredno evropsko takmičenje.

Prvi čovjek kluba iz lučkog grada Đorđije Pavićević potvrdio je prije nekoliko dana da je njegov klub poslao prijavu za učešće u Evrokupu i sada se čeka odluka iz Barselone. Navodno, do 15. juna će biti poznati učesnici za narednu sezonu. Kako je lista klubova koji napuštaju Evroligu može se reći da je Mornar blizu.

“Nadamo se i vjerujemo da ćemo biti učesnici Evrokupa naredne sezone”, rekao je Pavićević kratko za Dnevne novine juče.

Roster sklopljen

Bez obzira da li će igrati u Evrokupu, Mornar je već sklopio kockice za narednu sezonu. Nisu Pavićević i njegovi saradnici da prave greške kao iz nekih prethodnih sezona, već su na vrijeme produžili ugovore sa najboljim igračima i već potpisala dva nova igrača. Da podsjetimo, nove ugovore potpisali su Džejkob Pulen, Derek Nidam, Ajzea Vajthed i Sead Šehović, dok su dovedeni Aleksandar Lazić iz Primorske i Tejlor Smit iz Nantera.

Važeće ugovore imaju Milko Bjelica, Uroš Luković, Radoje Vujošević, Nemanja Vranješ, Vukota Pavić i Marko Mugoša.

Međutim, to neće biti sve. Do početka priprema očekuje se dolazak još jednog igrača (pominju se Marko Jeremić iz FMP-a i Erl Klark) i to će biti roster sa kojim će Mornar ući u novu sezonu. Da li će biti još nekih dolazaka zavisiće od stručnog štaba…

Sve u svemu, u Baru se spremaju za još jednu sezonu u kojoj će pokušati ispisati nove stranice klupske istorije.

Tags
Send this to a friend