Košarka

Vučević kandidat za nagradu Medžik Džonson

Naš Nikola Vučević jedan je od kandidata za nagradu “Medžik Džonson” koju NBA košarkašima dodjeljuje Asocijacija profesionalnih košarkaških novinara (PBWA).

Ovo priznanje dodjeluje se igraču kao svjedočanstvo klase na terenu, ali i van njega, oslikano kroz odnos sa medijima i navijačima.

U konkurenciji su i bek Vašingtona Bredli Bil, centar Jute Rudi Gober, krilo Golden Stejta Drejmond Grin i bek Majamija Dvejn Vejd. Datum izbora pobjednika i dodjele nagrade još nije poznat, a očekuje se da ovogodišnji lauerat bude predstavljen u prvoj sedmici juna.

Prilikom objave kandidatura, ističe se da je Vučević igrao najbolju sezonu do sada u karijeri, da je liderski predvodio Orlando do plej-ofa u svojoj prvoj Ol-star sezoni karijere, kao i da je sportista koji je primjer i uzor, pogotovo za navijače Orlanda i košarkaške fanove na Floridi.

Prema spekulacijama američkih medija, favorit za nagradu je veteran Vejd, koji je igrao posljednju sezonu karijere u Majamiju.

Prošle godine ovu nagradu dobio je bek Damar Derozan. Dodjeljuje se od 2001. godine, prvi dobitnik bio je Rej Alen. U posljednje dvije decenije laureati su bili zvijezde poput Grenta Hila, Dželena Rouza, Krisa Boša, Kevina Durenta, Stiva Neša, Dirka Novickog, Pau Gasola, Stefona Karija i Demijana Lilarda.

Send this to a friend